Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Fiatal gyerekes anyukák! Ha...

Fiatal gyerekes anyukák! Ha nem fizettek adót, szerintetek miből fog pánz lenni a gyerek egészségügyi ellátására, amikor nem létező gyermekorvosokhoz vinnétek, vagy műteni kellene a gyereket kórházban?

Figyelt kérdés

És a nyugdíjas szülők kórházi és orvosi ellátását miből fizetitek majd?

Megint a felnőttgyerekesek és a még gyereket nem szültek adójából akarjátok megoldani, amikor még ezeknek a millióknak sincsen annyi adóbefizetése, hogy akár a saját életüket mentsék.

tegnapelőtt 19:39
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
65%
Ezáltal szaporítják az idiótákat, ergo a szavazóbázisukat...🤮
tegnapelőtt 20:36
 12/18 anonim ***** válasza:
69%
Majd fizetnek a férfiak.
tegnapelőtt 20:39
 13/18 anonim ***** válasza:

SZJA-mentességet ígérgetett Vitya. A társadalombiztosítás egy másik adó, azt fizetik elvileg. És - szintén elvileg - az menne az eü-re.

Persze a valóságban nem kapod meg a befizetett TB-nek megfelelő állami ellátást, de ez már egy másik kérdés.

tegnapelőtt 22:31
 14/18 anonim ***** válasza:
65%
SZJA-n kívül még van bőven, amit befizetünk az államnak, szóval erős túlzás, hogy ne fizetnénk semmit.
tegnap 09:14
 15/18 anonim válasza:

Kérdező, és 8-as vitathatatlanul nagy a baj e tekintetben, de nekünk megmondták (mivel volt a recepción ember), hogy reggel 8 előtt nincs háziorvosi ügyelet meg semmi hétvégén, 8-16:00 között vannak, de van hogy csak 14:00-ig. Mert feltételezik, hogy ezek olyan dolgok, amik várhatnak akár 4-10 órát. Én nem akartam hajnal 1-8 között ott lenni, párom sem, ìgy hazavitt.

Ha pedig nagyon rosszul van valaki, akkor ki lehet hívni a mentőt és akkor órától független el kell lássák!

A járóbeteg ellátás egy teljesen más tészta. És nem, külföldön sincs sok esetben vàrakozás nélküli ellátás, meg MR 1 héten belül stb. Miért? Mert a csak állami pénzen igénybe vett Eü ellátás SEHOL sincs elég jól megfizetve. Mindenhol létszámhiány van, mindenhova több orvos kéne, de nem fizetik meg őket, nem adnak annyi státuszt. Itt sem csak a fizetéssel van a baj, hanem hogy pl: egy 200.000 fős körzetre jut 3 pszichológus meg 3 pszichiáter, mert NEM VEHETNEK FEL TÖBB EMBERT és óriási a várólista. igen, messze a legalja Európában a magyar ellátás. De világ szinten mindenhol tolnak a magánellátás felé, ha lehet, mert nem lehet bírni államilag, korszerűsíteni meg végképp nem.

Ausztria-Németországban pl: biztos nem áll mindent a TB. Olyasmit sem, amit itt igen. Fullos napi menüért fizetni kell valamennyit, itt az a baj, hogy megszervezni nem akarják, hogy lehessen pl; napi 3500 forintért menüzni és nem az egészségügyben adott moslékot enni. Miért nem szervezik meg? Mert az is pénz-idő-energia és humán erőforrás, ami nincs, mert egy kifőzdében nem akar elég ember dolgozni. És ez csak egy ágazata az EÜ-nek ami pocsék.

És megértem, ha ide ember nem akar ìgy szülni meg hitelre. De ott a lehetőség, el lehet menni, az 55 éves szüleim barátainak legalább 50%-a Erdélyből nem Magyarországra menekült tovább, hanem kihasznàltàk a nyugat nyújtotta lehetőségeket. Nincs a kerítés kolbászból ott sem, de minden sokkal jobb. Ha itt nem, ott lehet szülni. De a szüleim nem tudtak se angolul, se németül, anyukám 19 éves koromban tudott elmenni külföldre.

Én nem hibáztatok senkit, de könnyebb itt maradni, panaszkodni, mint elmenni más lehetőséget keresni. Igen, azt is aláírom én sem tudok, mert a párom szereti a munkáját, de a végzettségében nem tudna kint dolgozni! Én viszont bármikor tudok dolgozni HO-ban külföldre. És mas nőket is ismerek akik ezt teszik, próbálkoznak, hogy ha a magyar EÜ rossz, a magyar oktatás rossz, akkor valamit változtatni kell h legyen pénz magánra! A szüleim is kidolgozták ezért mindenük, mert a húgom beteg volt, nem tudták volna sem állami iskolában sem àllami EÜ-ben ellátni és még értelmi sérült is.

Mégis, én akarok gyereket, mert meg akartam oldani az életem úgy, hogy legyen miből eltartsuk!

Vagy ha itt nem, el lehet menni.

Ne azokra mutogassunk aki itt mer szülni 2-3-5 gyereket, akik sajnos el fognak innen menni mert valószínűleg lesz erre igényük, beszélnek nyelveket, akkor mit akar a kormány, ha semmi vonzót nem nyújt a mai sokgyerekes családok felnövekvő porontyainak?

tegnap 11:41
 16/18 anonim ***** válasza:

"15%-nyi SZJA-t tarthatják meg."

Azt a pénzt, amit megtarthatnak, azt is elköltik majd. De arra jó esetben 27%-os áfát fizetnek majd. 27 magasabb mint 15. Át van ez számolva rendesen.

tegnap 16:04
 17/18 anonim ***** válasza:

Az ugye megvan neked, hogy a 15% 27%-át fizetik be.

Ergo ha eddig elköltöttek nettó 100 foritot abból áfa miatt 27 ment vissza az államnak, most ha a 15% SZJA-t nem kell befizessék 115 forintot költhetnek, amiből 31 forint megy vissza az államnak.

73 forint vs. 84. Ami pont 15%-kal több pénz amit tényleg elköltenek és nem adó.

tegnap 16:39
 18/18 anonim ***** válasza:
A kereskedelem csak akkor müködik, ha forog az emberek pénze. Ha nem adok-veszek, megáll a gazdaság.
tegnap 18:27
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!