Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Mi van akkor ha az oktatásban...

Mi van akkor ha az oktatásban és az egészségügyben inkább szakmai, mintsem pénzügyi problémák vannak?

Figyelt kérdés
Persze a szakmai probléma politikai is ugyanúgy, de mi van akkor ha az orvosokkal, ápolókkal, tanárokkal, pedagógusokkal van az igazi probléma? Például a hozzáállással, szorgalommal, orvosoknál pluszban istenkomplexussal. Az orvosi hibák, rendelési idő leszarása, ápolónők kávézgatása, betegek nem ellátása, a tanárok rossz nevelése nem anyagi okok miatt van. Persze a pénz is jobb ha több van.

ma 16:39
 1/6 anonim ***** válasza:
55%

Szakmai problémák inkább az oktatásban vannak.

Én ezért is elleneztem ezt a kollektív emelést, amit kaptak a pedagógusok.Meg, hiába lett új jogviszonyuk, megmaradt a közszférára jellemző langyos pocsolyában hempergés.Aki nem értené, ott az van,hogy ha rosszul dolgozol, ha nem csinálsz semmit, sok rád a panasz, max kapsz egy ejnyét, semmi retorzió nincs, nem rúgnak ki 20. alkalom után sem.

Nincs teljesítménykényszer.

Az egészségügyben, szerintem ott inkább pénzügyi,finanszírozási problémák vannak.Mondjuk a bunkó orvos asszisztenseket én is fejbe verném.

ma 16:44
 2/6 Sanyi2025 ***** válasza:
"Magyarországon az egy főre eső GDP mértéke alacsonyabb az OECD-átlagnál, viszont a tanulók teljesítménye megegyezik annak átlagával. Ez azt jelenti, hogy jobb eredményt produkált, mint amilyen csupán a gazdasági helyzet e mutatója alapján elvárható lenne – derül ki az új PISA-felmérésből."
ma 16:59
 3/6 anonim ***** válasza:
Akkor szívás van, mert a pénzügyi problémákat egy tollvonással meg lehet szüntetni, a személyi-szakmai inkompetenciát csak egy új generáció kinevelésével lehet orvosolni, ami akár évtizedekbe is telhet. Különben lehet valami a dologban, mert a régen a nagyon rossz hírű "halálkórháznak" csúfolt dunaújvárosi kórházban ért egymás után több olyan kellemes meglepetés, ami feltételezi, hogy rendszerszinten mennek ott flottul a dolgok. Ezt különben az érdeklődésemre utána többen is megerősítették. Az egyik idős ismerősöm budapesti illetőségű, mostanában kicsit beteges, és ezért többször igénybe kellett vennie az állami egészségügy szolgáltatásait. Azóta állandóan megy a sirám, hogy mekkora szar az egész, egy ultrahangra 3 hónap előjegyzés, CT szintúgy, MRI 6 hónap, szakrendelésre bejutni hónapok, vérvétel 3 hét, műtét évek, minden nehézkes úgy tré az egész ahogy van. Ezek után szemproblémával jelentkezett a 80 éves anyám a helyileg illetékes dunaújvárosi rendelőbe. Mivel telefonon is lehetett időt foglalni, én rendeztem anyámnak az egészet, gondoltam mivel nem akkut dologról van szó, kap majd időpontot kb 2-3 hónap múlva, meglepetésemre másfél hétre kapott időpontot, majd a vizsgálaton kiderült, kezdődő szürke hályogja, műteni kell mindkét szemét. A doki ott egyből egyeztetett a kórházzal, és két hétre kapott időpontot úgy, hogy három napon belül be kell mennie egy alapos kivizsgálásra. Mindez most nov-decemberben történt, vagyis a jelentkezéstől számítottan 3-4 héten belül már meg is műtötték volna. Végül saját kérésre halasztani kellett január közepére, mert a műtét után egy hétig nem lehet még hajolgatni sem, nemhogy emelni, és anyám mániája, hogy háziállatokat kell tartani, és ugyebár amíg ő kiesik, valakinek gondoskodni kell róluk. Miután megvolt a műtét, még egy napot benn tartották mielőtt kiengedték, utána kikérdeztem mi a tapasztalata, mert kíváncsi voltam a lefikázott egészségügyről egy szubjektív véleményre. A lényeg tökéletesen elégedett volt, 3 ágyas szobák, patent tiszta polír minden, a dokik, nővérek nagyon kedvesek, segítőkészek voltak, még az éjszakés nővér se volt durcis pedig óránként végigcsöpögtette az egész osztályt, a kaja nem egy ritz hotel, de ehető volt, és a lényeg a műtét jól sikerült. Azt mondta olyan jó híre van az ottani dokiknak, hogy rengetegen járnak Budapestről oda.
ma 17:16
 4/6 DK-s ***** válasza:

Az oktatásban nagyon komoly pénzügyi gondok vannak, és dúl a korrupció. Iskola-karbantartó vagyok, tudom miről beszélek. Mire kiírták az állásra a pályázatot, már "fel voltam véve".

A gyerekek vidéki buszoztatását végő cég az igazgatóhelyettes férjéé.

A párom a portás.

Az egyik gyerek anyja, a helyettes jó barátnője az egyik takarító, a másik az egyik tanár felesége.

Idén lesz megpályáztatva az iskola külső hőszigetelése. Mondjam hogy melyik cég fogja nyerni? Az a családi vállalkozás amelyiknél korábban dolgoztam mint kőműves. Én ajánlottam. A munka kb egy hónapja alatt táppénzen leszek. Gondolom sejted miért. 🤣

A tanárok sokszor a saját pénzükből vesznek oktatási segédeszközöket, mert a tankerület nem ad rá pénzt. Ha elromlik egy zárbetét, akkor igénylést kell benyújtani amit egy hónapon belül elbírálnak, majd engedélyezik. Ez normális? Mert szerintem a szekrényben kellene mondjuk 5 darabnak is lenni, hogy legyen mihez nyúlni.

#3-nak:

Lehet hogy neked pozitív tapasztalatod van, de nekem nem!

Pécsi vagyok, egy sima urológiai sebészeti beavatkozásra lenne szükség. Kaptam időpontot a "műtétre", MOHÁCSRA, reggel 7 órára. Utána néztem, megoldhatatlan hogy reggel 7-re odaérjek, hacsak nem taxival mennék. Már Pécsen egy órás hajnali sétával kellene indítanom, mert 4.45-kor indul a távolsági, és akkor még nincs helyijárat. Az pedig nem ér be Mohácsra fél hét előtt, jó esetben! De kikötötték hogy 7-re ott kell lennem.

Mondták Pécsen hogy hívjam fel a műtétet végző orvost, és beszéljem meg vele. Felhívtam Mohácsot, ahol némi keresgélés után közölték hogy akit én keresek az eg PÉCSI ORVOS, aki a műtét napján fog leutazni.

A jó büdös qrva anyjukat.

ma 17:37
 5/6 anonim ***** válasza:

4#

Ezt inkább belterjességnek lehet nevezni.

ma 17:43
 6/6 DK-s ***** válasza:

#5-nek:

Az felett átsiklottál, hogy gyakorlatilag az összes, bármilyen pályázat kamu?

Mert a belterjességhez ez is alapfeltétel.

Diplomás takarító, megfelelő bérezéssel. Erre van pénz. Hurkapálcára nincs.

ma 17:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!