Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Kormányváltáskor nem kellene...

Kormányváltáskor nem kellene alaptörvénybe foglalni, hogy a homofóbia bűncselekmény?

Figyelt kérdés
Továbbá homofóbiával semmilyen kormány nem politizálhat.
ma 11:44
1 2 3 4 5 6
 41/53 anonim ***** válasza:
Aki magának megtartja a gondolatait, ellenérzéseit, vagy undorát, az nem homofóbia. Ha esetleg szóban elmondja normálisan, hogy nem tartja helyesnek, de nem korlátozná őket, az nem homofóbia. A homofóbia a tettlegességnél kezdődik, a szóbeli, fizikai bántalmazás, megalázás, megszégyenítés, nagy nyilvánosság előtt.
ma 14:14
 42/53 A kérdező kommentje:

Nem hinném hogy bárki fizikálisan rosszul lenne attól, ha melegeket lát, ez szimplán túljátszott reakció.

Nárcisztikus emberekre jellemző, hogy ő semmit se akar elviselni, ami neki nem tetszik, és elvárja, hogy mások hozzá igazodjanak!

De ha ettől függetlenül nem kardoskodik mások jogainak korlátozásáért az még nem homofóbia.

Viszont ha valaki nagy nyilvánosság előtt, szerepelve korlátozni akarja a melegek jogait az már homofóbia.

Főleg, ha aljas szándékból, haszonszerzésből teszi.

ma 14:18
 43/53 anonim ***** válasza:

Akkor milyen kifejezés van azokra az emberekre, akik viszolyognak a meleg emberek látványától, közelségétől, társaságától? Nem bántják azokat, egyszerűen csak rosszul érzik magukat a társaságukban? Mint a korábbi hozzászólásomnál említett ember aki fél a pókoktól, nem bántja azokat, egy ujjal sem ér hozzájuk, és a lehető legnagyobb távolságot tartja tőlük, az arachnofób. Akkor hogy hívjuk azt az embert, aki minden rosszindulat nélkül, egyszerűen csak rosszul van a meleg emberek közelségétől, látványától? Biztosan akad erre valami kifejezés. Én ha nyelvész vagyok, tuti homofóbiának nevezném el a többi "fób" végződésű fogalom után. De Én csak egy ablakos vagyok, szóval okítsatok!

(( És mielőtt megkapnék mindenféle támadást, Nekem semmilyen problémám nincs a meleg pasikkal, pláne meleg nőkkel, csak meg tudom érteni azokat, akik számára undorító valami. ))

ma 14:24
 44/53 anonim ***** válasza:
43# Az, hogy undorodsz a melegektől, azzal önmagában nincsen baj. Csak akkor lehetőleg kerüld őket, és ne menjen át semmilyen atrocitásba a dolog.
ma 14:29
 45/53 A kérdező kommentje:

Ezzel max csak magadnak ártasz, mert nem küzdöd le a saját félelmeded.

Akik viszont passzív-agresszíven bántalmaznak másokat, az is bántalmazás.

Főleg ha áldozati szerepbe hozzák magukat."De ő csak jót akart, stb".

Persze előfordulhat hogy ez nem tudatos valakinél, viszont erre kellenének szakemberek, akik elmagyarázzák nekik, hogy bántó, sértő, amit tesznek.

De amíg a tvből is ömlik a szenny, addig a tájékozatlan ember nem megvilágosodni fog, hanem még megerősítést is kap arról, hogy az érzései jogosak.

ma 14:45
 46/53 anonim ***** válasza:

"43# Az, hogy undorodsz a melegektől, azzal önmagában nincsen baj. Csak akkor lehetőleg kerüld őket, és ne menjen át semmilyen atrocitásba a dolog."

Akkor milyen kifejezés van azokra az emberekre, akik viszolyognak a meleg emberek látványától, közelségétől, társaságától? Nem bántják azokat, egyszerűen csak rosszul érzik magukat a társaságukban? Mint a korábbi hozzászólásomnál említett ember aki fél a pókoktól, nem bántja azokat, egy ujjal sem ér hozzájuk, és a lehető legnagyobb távolságot tartja tőlük, az arachnofób. Akkor hogy hívjuk azt az embert, aki minden rosszindulat nélkül, egyszerűen csak rosszul van a meleg emberek közelségétől, látványától? Biztosan akad erre valami kifejezés. Én ha nyelvész vagyok, tuti homofóbiának nevezném el a többi "fób" végződésű fogalom után. De Én csak egy ablakos vagyok, szóval okítsatok!

"#43

Ezzel max csak magadnak ártasz, mert nem küzdöd le a saját félelmeded.

Akik viszont passzív-agresszíven bántalmaznak másokat, az is bántalmazás.

Főleg ha áldozati szerepbe hozzák magukat."De ő csak jót akart, stb".

Persze előfordulhat hogy ez nem tudatos valakinél, viszont erre kellenének szakemberek, akik elmagyarázzák nekik, hogy bántó, sértő, amit tesznek.

De amíg a tvből is ömlik a szenny, addig a tájékozatlan ember nem megvilágosodni fog, hanem még megerősítést is kap arról, hogy az érzései jogosak."

Akkor a pók fóbiásokat is, tériszonyosokat, klausztrofóbiásokat is mind kényszerkezeltetnéd? Te egy olyan Világot képzelsz el, ahol senkinek nincs semmilyen fóbiája, akinek meg van, az kezeltesse, vagy beszopta?

Azt hangoztatod, hogy fogadjuk el a másikakat, nem? De Te elfogadod azokat, akik összekülönböznek Veled, más véleményen vannak? Csak addig terjed a mások elfogadása amíg azt a Te értékrended tartja? Azt szeretnéd, hogy mindenki fogadja el a másikat, vagy azt szeretnéd, hogy csak azok legyenek elfogadva, akiket Te elfogadsz?

ma 15:13
 47/53 anonim ***** válasza:

"Ezzel max csak magadnak ártasz, mert nem küzdöd le a saját félelmeded."

Szóval akkor, ha van egy Ember aki undorodik hetero pasiként attól, hogy két férfit csókolózni lát, az küzdje le ezt az undorát és mosollyal az arcán, élvezkedve kelljen néznie ahogy két pasi csókolózik? Akkor ennyi erőből az a meleg pasi aki undorodva tekint rá a puncira, akkor Te Őt is kényszerkezeltetnéd, amíg kívánva nem nézne rá? Te heterot, vagy legalábbis biszexet kényszerkezeltetnél mindenkiből? Hogy jössz Te ahhoz, hogy bárkinek is bíráljad az undorát? És hogy ezt még kényszerkezeltetnéd, büntetnéd? Miért hoznál olyan törvényt, amivel hátrányoshelyzetbe, megkülönböztetéssel büntetnél valakit, akinek van olyan undora, ami Neked nincs, és amiről Ő alapvetően nem tehet.

De amúgy Te olyan kib*szott jómódban élsz jelenelg Magyarországon, hogy számodre természetes, hogy a 3 műszakos munka után még kezelésre is járjon valaki, csak azért, mert udnorítónak tartja, ha két pasi csókolózik? Szerinted jelenleg Magyarországon az átlagembernek ilyenre van ideje, energiája, prioritása, amikor örül, ha fél éven belül tud részesülni alap, normális orvosi ellátásban, és napról napra kell néznie az árakat a boltokban?

Irigyellek, hogy Te annyit érzékelsz a kristálypalotádban a magyar valóságból, hogy kezeltetni kell azokat, akik undorodnak a meleg pasiktól. Valóban. Jelenleg ez az Ország legfontosabb problémája. Foglaljuk ezt alkotmányba, az meg baromira ráér, hogy illegális lakásfoglalókkal nem tud mit kezdeni egy lakástulajdonos...!

ma 15:22
 48/53 anonim ***** válasza:

38

Itt most nem egy napról van szó, hanem arról hogy az alapvető jogai kat akarják elvenni a lmbtq lobbisták. Erre az undiskodásra egészstges ember nem kíváncsi a homofóbia meg egy velünk született természetes/egészséges dolog így nem tiltani kéne hanem örülni vannak akik ez ellen az agyrém ellen felszólalnak.

ma 16:17
 49/53 anonim ***** válasza:
48# Te nagyon beteg vagy. Ki bántott téged? Ezt beszéld meg valami szakemberrel. Nem normális ez a fokú gyűlölet. Milyen sérelem ért téged, hogy az egész meleg közösségen vered ezt le?
ma 16:19
 50/53 A kérdező kommentje:

Ne haragudj, de a klausztofóbiát vagy agorafóbiát, tériszonyt összehasonlítani a homofóbiával elég meredek.

Ezek komoly, fizikai tünetekkel járó betegségek, amik pánikrohammal járhatnak.

Nem hiszem hogy létezik olyan, hogy valakinek pánikrohama lesz melegektől, de ha igen, akkor sürgősen keressen fel orvost!

ma 17:17
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!