Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Mit gondoltok a Fidesz által...

Mit gondoltok a Fidesz által kitalált új dologról hogy Egy milliárd forinttal támogatva lesznek a kis kocsmák?

Figyelt kérdés
Döbbenetes,szánalmasnak tartom,azt a pénzt számtalan más dologra lehetne költeni.Hova jutottunk? Ráadásul van aki ezt támogatja és ezért szavaz a fideszre?
ma 14:36
1 2
 11/20 A kérdező kommentje:
Sokkal nagyobb probléma van ebben az országban mint kocsmákat támogatni ,te "marha" utolso válaszoló.
ma 16:08
 12/20 anonim ***** válasza:
61%

"4-5 millió forintból a kiskocsma tud csináltatni napelemet és egy festést."

A maximális támogatás 3 millió lesz. És szabadon felhasználható, így tippre nem a kocsmára fogják költeni a tulajok.

ma 16:09
 13/20 anonim ***** válasza:
66%
Kiskocsma, kistelepülés. Döntően, a tulaj is ott dolgozik és ezért a pénzért nyugodtan dicsérheti a fideszt ezért a kis pénzért.
ma 16:12
 14/20 anonim ***** válasza:
61%

#10 Még egy marha aki megpróbálja megmagyarázni, hogy a vidéki kocsma a kultúra és társasági élet fellegvára :D Hagyjuk már.

Nem véletlenül szűnnek meg sorra ezek a helyek, egyszerűen nincs már igény arra a fajta lecsúszott alkoholizmusra, ami életben tartaná a kocsmákat.

ma 16:13
 15/20 anonim ***** válasza:
56%

Kérdező, a döbbenetes az hogy te még mindig benyalod ezt. Na jó, megbocsátok, elmesélem, hogy megy. 1. számú kiskocsma. Vezetője/tulajdonosa fideszes. Bumm, oda neki ötmillió. 2. Számú kiskocsma. Szintén. Szintén bumm. 3. sz. kiskocsma. nem fideszes. Kivizsgálás, eredmény, ez nagykocsma, megyünk tovább. 4. sz. kiskocsma. Ez disznó ellenzéki. Két eset van, enyhébb verzió: azonnal becsukni, a részeges falu nem dolgozik intenzíven. súlyosabb verzió: A Józsi barát, és itt már tízszer megverték, adót meg nem fizetnek, át kell adni Józsinak a tulajdont, az ó adóját elengedjük.

Ugye érted?

ma 16:16
 16/20 anonim ***** válasza:
16%

"Sokkal nagyobb probléma van ebben az országban mint kocsmákat támogatni ,te "marha" utolso válaszoló."

Életedben nem voltál kocsmában.

"10 Még egy marha aki megpróbálja megmagyarázni, hogy a vidéki kocsma a kultúra és társasági élet fellegvára :D Hagyjuk már."

Nem mondom, hogy fellegvára, az se hogy magas röptéjű beszélgetések folynak ott kivétel nélkül, de kvázi tényleg az utolsó közösségi tér ami maradt. Egyébként így is örülhettek, mert a vendéglátóhelyek nagy része már rég lehúzta a rolót vidéken, kb. az összes településen megállt az élet, Pestről nézve persze ez senkit sem érdekel. Én még pont el tudtam járni itt helyben egy-két kocsmába, discoba fiatalon, ha ezek nem lettek volna, ma nincs csajom és otthon nyomkodtam volna végig a telefonom az egész tízes, húszas éveimben. Én nem társkeresőzöm meg ilyenek. Nekem élő kontakt kell és szerintem a jövő fiataljaiból is lesz, lenne ilyen.

ma 16:39
 17/20 anonim ***** válasza:
72%
szégyen hogy eddig süllyedtek.
ma 16:55
 18/20 A kérdező kommentje:
Majd ha a kórházi ágyon fekszel és nem kapsz normális ellátást akkor is a kocsmával fogsz jönni? Hogy nem kapsz normális ellátást,ètelt mert arra nem jut pénz hogy az egészségügyet támogassák,kocsmát viszont igen.
ma 16:56
 19/20 anonim ***** válasza:
19%
Populista duma, egészségügyre is kell pénz, a kettő nem zárja ki a másikat. A kocsmáknak adnak most 1 milliárd forintot, az egészségügyre 3700 milliárdot. A kocsmákat ez nem fogja megmenteni, alkohol árusitási monopóliumot kellene kapniuk és egyéb (pl. Rezsi) kedvezményeket. Az egészségügyben én azt látom egyébként, hogy inkább szakmai problémák vannak, mintsem pénzügyi, csak az orvos szent tehenekként vannak kezelve.
ma 17:23
 20/20 anonim ***** válasza:
Egymilliárd forint az kb kerekítési hiba a teljes költségvetésben, de legalább egy időre ezzel sikerült megint tematizálnia a fidesznek a közbeszédet.
ma 18:12
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!