Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Magyarországon miért nem...

Magyarországon miért nem oktatják a magántulajdon fogalmát?

Figyelt kérdés
Sajnos manapság szinte már leejteni sem lehet semmit, mert valaki azonnal ellopja. Ami ottmarad valahol, az pedig azonnal el lesz lopva. Jó volna a magántulajdon fogalmát megismertetni a gyerekekkel már fiatal korban. Esetleg megmutatni, hogy mi az, amit Magyarországon ingyen tud adni nekik az állam. Tanulságos lehetne!
tegnap 12:43
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
Nem azzal van a baj hogy nem tudják a magántulajdon fogalmát, hanem azzal hogy sok az enyveskezű. Ami nincs lebetonozva azt ellopják, feldöntik, összetörik, összefirkálják csak heccből.
tegnap 12:45
 2/7 anonim ***** válasza:
93%
Én se gondolom, hogy ez a tudatlanság miatt lenne:.. 🤣
tegnap 12:53
 3/7 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem nem azért lopta el a bringámat valaki, mert nem tudta, hogy nem az övé, hanem valaki más magántulajdona ☹️
tegnap 12:55
 4/7 anonim ***** válasza:
100%
Nálunk ennek a fogalomnak az új neve: NER-tulajdon.
tegnap 13:08
 5/7 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem a bringámat így is úgy is ellopták volna a színes fémtolvajok akárki akármit mondd a magántuladjon fogalmáról.
tegnap 13:20
 6/7 anonim ***** válasza:
Bizonyos alakoknak hiába magyaráznád......
tegnap 13:22
 7/7 anonim ***** válasza:

Amiről te beszélsz az nem emiatt van. Ha végignézel a világban két dolognak kell EGYÜTT léteznie ahhoz, hogy a leejtett, elhagyott, stb. dolgokhoz ne nyúljanak, illetőleg ott hagyhasd a bringádat leláncolatlanul, a kocsidat, benne a slusszkulccsal, a telefonodat az étterem asztalán, amíg elmész mosdóba, stb.

1. Általános jólét, tehát miközben megmarad a piramisstruktúra (ergo: az agysebész és sokdiplomás tudós sem adózza halálra magát, hanem VILÁGVISZONYLATBAN versenyképes bért kap, amiből bőségesen jólétben tud élni, ÉS EMELLETT az utolsó csöves és/vagy mindenre alkalmatlan rokkant/fogyatékkal élő is bőven kap annyi segélyt meg ilyen-olyan akár természetbeni: pl. szociális lakás, biztosított étkezés vagy utalványok, stb. vagy pénzbeni juttatást, amiből nem kell flakonoznia, koldulnia vagy plazmát adnia, hogy átlagos nyugat-európai színvonalon meg tudjon élni. Tehát a kettő EGYÜTT!

2. Megfelelő törvényi szigor és mindenhol olyan MŰKÖDŐ térfigyelő kamerarendszerek és jól képzett nyomozók, stb. hogy ha 1-1 kleptomániás ennek ellenére mégis elvenné, ami a másé, azt megfelelő hatékonysággal szankcionálják. Itt is kéz a kézben egyfelől nem önbíráskodós, kézlevágós barbarizmus, hanem megfelelő hatékonysággal és gyors reakcióval elkapni, hogy legyen foganatja annak, ha valaki mégis akár csak gondolati síkon is arra gondol, hogy mégis elvenné ezt vagy azt.

Ekkor pedig talán az átlagember se lenne frusztrált és nem az lenne az első gondolata, amikor valaki felveszi a parkban a fűben talált iPhone-t, hogy viszi az arabhoz IMEI számot átütni vagy alkatrészenként értékesíteni, hanem, hogy jószándékkal le akarja fotózni a Pesten Találtam csoportba, hogy itt és itt találtam és itt és itt átvehető.

Ezek szimpla EMBERI, TÁRSADALMI, MORÁLIS kérdések, csak érintőlegesen van köze a magántulajdonhoz.

tegnap 15:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!