Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Miért van az, hogy anyámék 12...

Miért van az, hogy anyámék 12 éve egy vadi új lakást vettek 16 millióból, 2,5 éve viszont én 23-ért egy kisebb panelt?

Figyelt kérdés
Mi az oka az ekkora drágulásnak, és mi indokolta? 12 éve miért nem volt 30 millió egy zsír új lakás, ha most van 50-60 is... és egy 60+5 négyzetméteresről beszélek.

#politika #millió #drágaság #fiatalok nem tudnak lakást venni #0rbán elinflálta a forintot?
febr. 19. 11:10
 1/8 anonim ***** válasza:
8%
Mivel egyre több pénzt keresnek az emberek, egyre többet tudnak kiadni lakásért.
febr. 19. 11:12
 2/8 anonim ***** válasza:
88%
A kormány hozzá nem értése. Olyan módon avatkoztak be az ingatlan piacba, aminek beláthatatlan következményei lettek.
febr. 19. 11:14
 3/8 anonim ***** válasza:
100%
Sikeresen mélyrepülésbe került a pénz értéke. 2010-ben, megraktam rendesen egy bevásárlókocsit és filóztam, minek az ára emelkedett, hogy 13 ezret fizettem. Ma ezért fel sem tűnik, 70-80 ezret fizetek. Másnál is ugyan így emelkednek az árak. Erre ingatlannál, még kormányunk is rásegített különböző intézkedésekkel.
febr. 19. 11:45
 4/8 anonim ***** válasza:
88%
Kinek mit intézett a kormánya ☝️
febr. 19. 12:11
 5/8 anonim ***** válasza:
37%

Az is hülye aki megveszi ilyen árakon.

De egyébként meg kereslet/kínálat. Valóban igaz, hogy a kormány intézkedései nagyon megdobják a keresleti oldalt, tehát végső soron áremelési politikáról beszélhetünk, mert hogy ez egyértelműen az. De te is ugyanúgy tehetsz róla, hogy már osztrák árakat fizetsz Európa második (vásárlóerőben már első) legszegényebb országában egy ingatlanért.

febr. 19. 12:27
 6/8 anonim ***** válasza:
16%
Ez más országokban is hasonló, ott is jelen van a tendencia. Akkor ott is a fidesz tehet róla?
febr. 19. 13:03
 7/8 anonim ***** válasza:
14%
Mert azóta az átlagos jövedelem is minimum másfél - kétszerese, mint 12 éve.,. ilyen egyszerű!
febr. 19. 13:10
 8/8 anonim ***** válasza:
71%

Mert a fidesz felemelte a lakásárakat, hogy csak állami segítséggel gyerekvállalással tudjanak lakást venni az emberek.

A fidesz hivatalos véleménye az, hogy akinek nincs gyereke, annak ugyse kell lakás, tehát nem probléma ha nem tudja kifizetni a legolcsobb lakást vagy albérletet sem.

febr. 19. 13:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!