Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Pártállástól függetlenül a...

Pártállástól függetlenül a politikusok nem szégyellik magukat azért a gyalázatos teljesítményért amit politizálás címén végeznek?

Figyelt kérdés
Teljesen mindegy hogy melyik pártból, egyik sem lehet büszke magára. Ők maguk nagyon is jól élnek, talán sokadik leszármazottuk jövője is biztosítva. A nép így-úgy elvan, de egymásnak ugrasztva. Tényleg ez kell nekünk?
febr. 16. 14:28
 1/7 anonim ***** válasza:
39%

Akár szégyelhetnék is magukat, de azok az emberek akik ezeket megválasztják még inkább szégyelhetnék magukat.

A szegény politikus nem tehet rólla hogy hülye, és arról sem hogy megválasztják. Csak kihasználja a helyzetet hogy az ostoba tömegek könnyen, évezredek óta bevált technikával irányíthatók megvezethetők.

febr. 16. 14:34
 2/7 Sanyi2025 ***** válasza:
38%
Miben méred a politikai teljesítményt?
febr. 16. 14:38
 3/7 A kérdező kommentje:
Neked mi pluszt ad a politika 2-es? Az egymásra mutogatást, a felelősség legcsekélyebb szintű nem vállalását vagy azt az ipari méretű lopkodást úgy véled az emberek érdekében teszik?
febr. 16. 14:52
 4/7 anonim ***** válasza:

"Neked mi pluszt ad a politika 2-es?"

Például létezik állami egészségügy és oktatás. A politikának köszönhető hogy olyan házunk lehet amilyen, vagy hogy vasárnap nem nyírhat füvet a szomszéd. Temérdek állatvédelmi rendelet kötődik hozzájuk, tiltott pl. lakott területen belül vadászni - ezeket a szabályokat is politikusok hozzák ám. A politika szerves része az életünknek, az összes szabályzás, törvény, pályázat a politika eredménye. Pl. az is a politikának köszönhető, hogy nem dolgoztathatnak napi 20 órában, hogy megillet hati 2 szabadnap, vagy hogy az éjszakai munkavégzésért pótlék jár. Ezt mind politikusok alkották meg, a parlamenti képviselők szavazatával fogadták el. Ne tegyünk úgy, mint ha az ország és benne a szervezetek csak úgy maguktól működnének, a politika meg önállóan és tétlenül lebegne a semmiben.

febr. 16. 14:59
 5/7 árokpart ***** válasza:
4-es Nincsen ilyen törvény Magyarországon, hogy a szomszéd nem nyírhat vasárnap füvet.
febr. 16. 16:06
 6/7 anonim ***** válasza:
#5 Nem is állítottam ilyet. Azt mondtam, hogy a politikának köszönhető. Márpedig nálunk a városban van ilyen rendelete az önkormányzatnak, vasárnap tilos zajjal járó kerti munkákat végezni. A települések egy rakás helyi dologról hozhatnak saját szabályokat.
febr. 16. 16:46
 7/7 Sanyi2025 ***** válasza:

ma 14:52

A kérdés alapján gondoltam, hogy neked van valamilyen elképzelésed arról, hogy mit jelent az erős és a gyenge politikai teljesítmény, ezért kérdeztem, hogy egy lapon legyünk.

Szerintem a politikai teljesítmény mértékegysége a szavazat. Itt van pl. a Fidesz, akik szinte semmilyen fontosabb mutatóban nem tudtak érdemi előrelépést elérni, de 15 éve alkotmányozó többséggel nyernek, és olyan a politika, amilyennek ők akarják. Szerintem ez a kiváló politikai teljesítmény.

febr. 16. 18:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!