Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Azoknak a vidékieknek, akik...

Azoknak a vidékieknek, akik Budapestre költöznek egy jobb élet reményében, igazolódnak az elvárásuk vagy csalódnak?

Figyelt kérdés
A többségnek.
ma 10:16
A kérdező szavazást indított:
Igazolódnak az elvárásaik: jobb életük lesz.
Csalódnak.
7 szavazat
 1/6 A kérdező kommentje:
Mondván: Budapesten több a munkalehetőség, jobb a fizetés, stb.
ma 10:18
 2/6 anonim ***** válasza:
Nem ismerek mindenkit, de van vidéki ismerettségem és a legtöbben panaszkodnak, hogy mind mennek ki külföldre utána. Felmennek Pestre, kicsit összeszedik magukat, de annyira nem jó, hogy exisztenciát teremtsenek maguknak, igy mennek ki külföldre.
ma 10:20
 3/6 anonim ***** válasza:

Én mindenkit aki az elmúlt 4-5 évben láttam Bp.-re vagy az agglomerációjába költözni, mind csalódtak és visszamentek oda ahonnan jöttek, vagy tovább mentek külföldre.

Egyszerűen volt egy átmeneti időszak 2016 környékén, amikor megérte feljönni, pár év volt, akkor tényleg jobban élhettél Budapesten. De azóta már minden megváltozott, nagyon drága lett, de a bérek nem növekedtek, a munkalehetőségek is beszűkültek, az IT piac pedig megnyekkent.

Nincs már értelme Budapestre költözni vidékről. Már az Óbudai egyetem Salgótarjánban is nyitott kart, már akárhonnan szerezhetsz budapesti diplomát is, nem mintha annak bármilyen extra értéke lenne, de a lényeg hogy Budapestre költözni már egyáltalán nem jó buli.

ma 10:24
 4/6 anonim ***** válasza:

Én 15 éve költöztem vidékről, akkor kifejezetten jól jártam, majdnem dupla annyi lett a pénz, és akkor még nem volt ilyen drága a lakásbérlés sem.

Aztán közben családot alapítottunk, lakást, autót sikerült venni, szerencsére még az áremelkedés előtt. Szóval nekem (nekünk a családdal) bejött, bár kétségtelen hogy többször is voltunk jókor jó helyen, és szerencsésen alakultak a körülmények.

A mai viszonyok mellett nehezebb lenne, az biztos.

ma 10:31
 5/6 anonim ***** válasza:

Attól függ honnan költöznek.

Ha olyan helyről, ahol évente egy kisvárosnyival csökken a lakosság száma (pl. Békésből), mert annyira nincs munkalehetőség, úgy biztosan igazolódnak az elvárásaik.

ma 10:44
 6/6 anonim ***** válasza:

Vidéki vagyok, dolgoztam külföldön is és most pedig Bp-élek a családommal.

Az biztos, hogy vidéken nem találtam volna ilyen munkalehetőséget a gyógyszeriparban, mint itt, jól keresek, családi házban élünk feleségemmel és 2 gyerekemmel.

Feleségem is olyan munkakörben van, ami nagyon-nagyon korlátozottan létezik vidéken, még nagyvárosokban is.

Külföldre nem akarunk menni, elég volt annyi, amennyit voltunk korábban. Én azt mondanám ,hogy megtaláltuk a számításunkat Bp-n, pedig mindketten vidékiek vagyunk.

ma 10:50

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!