Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Ha Szijjártó Péter a következő...

Ha Szijjártó Péter a következő 5 meetingjére kereskedelmi járattal repül és nem magángéppel, akkor összegyűlne elég pénz összes gyermekotthon rendbe hozására és következő egy évben fenntartására?

Figyelt kérdés
Március közepén az ATV Egyenes beszéd című műsorában reagáltatták a külügyminisztert az Átlátszó által felfedezett holland magángép 264 millió forintos bérlése kapcsán. A miniszter többek között azt mondta, hogy számára a helikopter- és a repülőgéphasználat technikai kérdés: neki megmondják, hogy mire kell felszállnia ahhoz, hogy a megfelelő helyre időben odaérjen. Az állami vezetők – köztük a miniszterek – hivatalos célú utazásait is szabályozó kormányrendelet azonban csak akkor enged eltérést a minisztereknek járó „első osztálynak megfelelő árú repülőjegy” vásárlásától, ha azt a költségvetési fejezet felügyeletét ellátó szerv vezetője engedélyezi. A Külgazdasági és Külügyminisztérium esetén pedig ez a vezető Szijjártó Péter, vagyis ő saját magának engedélyezheti a luxusrepülők bérlését az útjaihoz.
febr. 1. 13:39
1 2
 1/11 A kérdező kommentje:
febr. 1. 13:40
 2/11 anonim ***** válasza:
41%

"akkor összegyűlne elég pénz összes gyermekotthon rendbe hozására és következő egy évben fenntartására?"

"a külügyminisztert az Átlátszó által felfedezett holland magángép 264 millió forintos bérlése kapcsán."

Ha jól számolom akkor 1,3 milliárdból te rendbe tudnád hozni az összes gyermekotthont.

Ezek szerint nem is lehet akkora probléma mert ha jól tudom több 100 milliárdos tétel a költségvetésben az ami szociális és gyermekvédelmi intézményrendszer támogatására megy el.

febr. 1. 14:13
 3/11 anonim ***** válasza:
51%
Ahogy a 2-es írja, a válasz nem. Messze nem jön ki a matek, ehhez nem kell kicsit sem szakértőnek lenni, józan ész kérdése.
febr. 1. 14:37
 4/11 anonim ***** válasza:
35%

egy politikai személy mindig is magánjárattal fog menni.

az átlátszó egy qvagagyi kamuoldal, az se normális aki onnan tájékozódik.

nem gyűlne össze annyi pénz hogy az összeset rendbe hozzák, még lehet egyet se tudnának.

febr. 1. 14:44
 5/11 anonim ***** válasza:
61%
Svájci politikusok nem magángéppel repkednek, pedig ott pénz is van
febr. 1. 14:46
 6/11 anonim ***** válasza:
28%
ja svájc... na vajon miért van ott sok pénz? ja ahhoz hogy ezt tudd, figyelni kellett volna töriórán.
febr. 1. 14:52
 7/11 anonim ***** válasza:
54%

3-as vagyok.

4-es: éppen annyira nem igaz amit írsz, amennyire demagóg maga a kérdés.

Gyurcsány és más korábbi magyar politikusok sem használtak magángépet, de még katonait sem nagyon.

Igenis gáz, hogy ennyit magán repülőznek, helikoptereznek. De nem azért, mert ebből a pénzből egy teljes nemzetgazdasági ágazatban bármi érdemi eredményt el lehetne érni, hanem azért, mert felesleges és gusztustalan, inkább a korrupt rezsimekre jellemző, nem a politikusokra általában. Hollandiában biciklizik a kormányfő is. Ausztráliában gyalog, testőrök nélkül biztosít lehetőséget a kormányfő, hogy lekanyázzák, és ehhez mosolyog.

febr. 1. 14:52
 8/11 anonim ***** válasza:

7: jó lenne ha tudnál szöveget értelmezni és nem gondolnál bele le olyat amit nem írtam. írtam én azt hogy "nem gáz"? mutass már rá.

azt mondtam hogy mindig azzal járnak.

febr. 1. 15:02
 9/11 anonim ***** válasza:
54%
OK, de én meg írtam, hogy Gyurcsány sehova nem ment magángéppel, ez pl. ténykérdés.
febr. 1. 15:05
 10/11 anonim ***** válasza:
9: én inkább terelésnek nevezném. írhattál volna ennyi erőből a hódok gátépítéséről is.
febr. 1. 15:59
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!