Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » A Fidesz azzal, hogy a szakma...

A Fidesz azzal, hogy a szakma felé terelgeti a diákokat, és lesz sok szakember, egyúttal az érettségi/diploma értékét is felhúzza, mert nehezebb lesz bekerülni a Gimnáziumokba, így nem kaphat akárki magasabb iskolai végzettséget?

Figyelt kérdés
jan. 31. 13:58
A kérdező szavazást indított:
Igen, így van.
Nem.
Talán.
14 szavazat
 1/4 anonim ***** válasza:
0%
Nekem IT-s szakérettségim van, középsuliból és saját tapasztalat alapján mondhatom, hogy felér egy kisdiplomával.
jan. 31. 14:08
 2/4 anonim ***** válasza:
Ez nem a fidesz heppje, ez általános tendencia mindenütt. Németország, Ausztria, Hollandia stb is gyakrabbiak az Ausbildungok a gimnáziumokkal szemben, kevés olyan emberrel találkoztam akinek csak gimnáziumi érettségije van.
jan. 31. 17:09
 3/4 anonim ***** válasza:
100%
Akárki kaphat magasabb iskolai végzettséget. Én a 8 osztályt 6 darab kettessel zártam, tiszta idegbajom volt az osztályomtól, mondjuk úgyis felvettek művészeti szakközépbe. Ahol meg is buktam szakmából, mert nem tudtam varrni. Átmentem egy grafikusi szakra, ott négyes ötös tanuló voltam, de onnan meg kivettek, el kellett mennem dolgozni. :'DD Évekkel később leérettségiztem estin négyes ötösre, és most az egyetemen ülök. Mindezt úgy, hogy mozgássérült is vagyok, meg diszkalkuliás is. Meg cseszett depressziós és borderes is, többször akartam magam megölni. És mégis itt vagyok és csinálom, mert muszáj. Tanulni kell, ha nem azonnal, akkor később, de nem kell véresen komolyan venni, hogy a gyerek full kitűnő legyen, meg mindig osztályelső, meg versenyistálló gimi... Nem kell az. Azt kell nagyon erősíteni, amiben jó, és abba az irányba terelni tovább. Bármi lehet bárkiből. Nem polihisztorok kellenek, hanem akik értenek a szakterületükhöz, amit szeretnek. Ha az asztalos, akkor az, ha grafikus, akkor az, ha gépészmérnök, akkor az. Tök mindegy. Nem mellesleg a szakmunkás is mehet egyetemre később, ha szeretne. Nem Orbán Viktor vési kőbe a gyerek sorsát, hanem hogy ő maga mit szeretne, s azért mit hajlandó megtenni és tanulni.
febr. 2. 12:57
 4/4 anonim ***** válasza:
0%
A fidesz érdeke a minél több műveletlen, gondolkodásea képtelen szakmunkás, akikkel feltöltik az akksigyárakat és akik simán leszavaznak a fideszre az ingyenhitelekért cserébe.
febr. 8. 15:15

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!