Ha lenne egy ilyen lehetőség hogy egyetlen rendeletedet mindenképpen bevezetik akkor mit javasolnal és miért?
Nyilván most az ilyeneket hogy "legyen minden jó" azonnal vissza dobnák mert értelmetlen, hanem konkrétan mit javasolnál?
Én például levennék minden adóterhet az üzemanyagról, hogy az emberek majdnem nagyker áron kaphassák a benzint. Azt várnám ettől az intézkedéstő, hogy 200-300ftal olcsóbb lenne az üzemanyag és jóformán mindenki oda menne és akkor amikor akar. Így olcsóbb lenne az élelmiszer mert olcsó a fuvarozás és gyorsabban áramlana a munkaerő, mert az ember nem gondolkozna el a bejáráson. Így nőnének a bérek is, mert muszáj lenne megfizetni az embereket.
Nyilván vissza kell adóztatni a profitot. Ha az adó mértékével csökkenti a kereskedő az árat akkor nincs adó, akkor annyi a nyeresége amennyi eddig is. Ha emel az áron akkor magasabb az adó, akkor kisebb a nyereség. Ezt kikell számolni. Ezt más országokban is megtudták oldani.
De te milyen rendeletet hoznál?
Most mondtad, hogy eltörölnéd az adót.
Én valami önző rendeletet hoznék, ami megváltoztatja az életem, pl állami vagyont iratnék a nevemre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!