Aki elkötelezett Fidesz-szavazó, tényleg nem találkozik a valósággal, csak a kormánypropagandának hisz?
Persze nem az összes fidesz szavazó, de sokan csak az M1-et meg a Hír TV-t nézik, Kossuth rádiót hallgatják, meg elolvassák a Magyar Nemzetet? Ha nagyon modernek akkor van Facebookjuk? Vagy hogy kell ezt elképzelni? Pl tisztában vannak a szomszédos országok tüntetéseivel? Vagy ezekről semmit nem tudnak?
Csak kívancsiságból kérdezem.
"A Magyar Jeti minden szőrszála ettől a húgyszagú propagandától bűzlik például."
Csak hogy ellenben veled nekem van összehasonlítási alapom is. Éltem Ausztráliában, Voltam orvosi misszión Afrikában. Jártam Dél Koreában Egyetemre két félévet. Voltam Ausztriában/Németországban, de még Szerbiában is. Van összehasonlítási alapom az egészségügy témakörében és a gazdasági helyzetet is látom. És Magyarország kritikán aluli. Nem véletlenül mennek el az orvosok is.
"Te tudsz hasonlítani más ország helyzetéhez ő pedig nem. Ő azt hiszi mindenhol ez van, vagy hogy rosszabb. Azt hiszi Németországban olyan drága a gá h alig bírnak fűteni. Azt hiszi, hogy szlovákiába is minden ugyanolyan drága vagy drágább. Azt hiszi, hogyha mást támogat akkor holnaptól az oroszok rakétázni fognak. Ez a baj."
Nem ez a baj, hanem az, hogy azt hiszed, mind egyformák. Ha meg téged vesznek egy kalap alá azokkal, akik ellenzékiként olyan szűklátókörűek, mint amilyennek a fideszeseket be akarod állítani, akkor kikéred magadnak - és közben fel sem fogod, hogy csak pont ugyanazt csinálják, amit te magad is.
Sokan azt hiszik, hogy létezik a igazság (valóság) és vele szemben a hazugságok.
Persze azt gondolják, ők az igazság tudói.
Csakhogy a helyzet az, hogy az éremnek két oldala van, és mind a kettő érvényes.
Objektivitás lenne a megoldás, ami a magyar közéletben szinte teljes hiánycikk. A polarizálódás nem látszik enyhülni.
#24. Egyrészt nem tudom, honnan veszed, hogy nekem ne lehetne összehasonlítási alapom. Aki fideszes, az még nem járt a megyehatáron túl, ez most a lemez?
Amúgy megsúgom, az orvos keletről nyugatra vándorol, erről tanulmányok vannak évtizedek óta. Ez nem magyar jelenség. A német orvosok is vándorolnak, sajnálom, hogy tőlem kellett ezt megtudnod.
"és a gazdasági helyzetet is látom"
Ezt nagyon sokan hiszik így. A többség valójában teljesen rosszul értelmezi a látottakat, főleg ha a derék FOS (független-objektív sajtó) segíti őt. Mondok egy példát is: ma, amikor a magyarok megtakarítanak és visszafogottan fogyasztanak, kizárólag azokat a statisztikákat kell figyelembe venni, ahol a fogyasztást vizsgálják (hiszen remekül lehet hergelni a legbutább ellenzékieket azzal, ha például a hitelből sonkát zabáló románok lehagynak minket). Az ilyenkor nem számít, hogy mennyi adóssággyarapítás mellett történik például az egyes országok fogyasztása, és ilyenkor az is el van felejtve, hogy a "német gazdasági csoda" alapja és követendő példa is az volt, hogy ők megtakarítottak. Ha pedig elkezdenének fogyasztani a magyarok, akkor hopp, ez máris nem számít, onnantól kizárólag az lesz a hír, hogy "sereghajtó a magyarok megtakarítása". Egy rakás ilyen példát lehetne hozni, amiről jellemzően fogalmuk sincs azoknak, akik úgy képzelik magukról, hogy "látják" a gazdaságot. Hencegtél, hogy orvos vagy és emiatt képben vagy az eü-vel, nos én pedig gazdasági vezető vagyok, úgyhogy ennyi erővel akkor ezt meg én tudom.
@27: önmagaddal kerültél ellentmondásba.
Az objektivitás alapja, hogy vannak tények. Pont a szubjektivitás a probléma, amikor a valóságot is csak egy véleménynek állítják be...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!