Miért ellenzik, hogy magas épületek is épülhessenek a "Mini Dubai" területén?
Politikai állásfoglalástól függetlenül kérdezem, hogy miért probléma az, hogy 200-400 méter magas épületek építenének a Rákosrendező területére?
Szerintem nem rossz egyáltalán ha épül egy új modern városrész. Viszonylag távol van a belvárostól így a közlekedést/forgalmat nem hiszem, hogy zavarná. Pár új munkahelyet biztos adna (kávézók, éttermek, boltok). És szerintem kifejezetten jól néznek ki a modern épületek.
Látok olyan képeket, hogy belelógna a Hősök terén álló szoborcsoport hátterébe (azért ezt éppen ki lehet bírni). De ennél sokkal több konkrét értelmes ellenérvet nem találtam.
Az olcsó szociális lakások építése persze nem rossz, amiről többször szó esett, hogy inkább azt kéne építeni. De éppen még megférhetne a kettő is egymás mellett. A terület jelenlegi állapotánál minden opció jobb.
Szóval itt amire kíváncsi vagyok, hogy miért akkora gond ha magas épületek épülnének? Ettől még a történelmi régi épületek megmaradnak. Csak bővül a város egy érdekes modern negyeddel.
Ha a várból, vagy Batthyányi térről nézed a parlamentet belelógna a torony.
Ezt nem akarom.
Hmm értem, de ez csak arról szól, hogy látványra nem tetszik neked. Nekem pl kifejezetten tetszenek a modern épületek is, és nem zavar ha a Parlament látszik egy modern városrész. Pl Londonban is látszanak a City felhőkarcolói a Tower bridge mögött.
Viszont csak kíváncsiságból, nem kötekedésből. Ha Pl Csepelen a lepukkant iparterület helyen építenének ekkora épületeket az zavarna? Ott biztos nem lóg bele a Parlamentben látképébe.
Amugy én gazdaságilag se látom ezt életképes ötletnek...
Építenek több millió négyzetméternyi irodát/lakást, Kik fogják azokat megvenni/kibérelni/használni?
Szerintem ez halva született ötlet, sose lesz belőle semmi
Inkább aza gáz hogy a nagy nemzety Bindzsisztáni miniPutyin magyar területet ad el arab(az utált migráncsok is onnét gyünnek) embereknek. És azt se tudjuk mi ebben nekünk a jó!
Az a baj hogy nem csak a budapesti látképbe zavarna bele szinte mindenhonnan hanem még Kékes-tetőről is látszana akkora az a 3-400méter.
A Mol torony csak Budapestről látszódik,ez meg a fél országból látszódna...
A 400méteres toronyban hány lakás/iroda stb. lenne,el tudnák egyáltalán adni a sokmilliós m2-áron?Akinek van ennyi pénze az már luxusban lakik a rózsadombon,miért költözne százmilliókért egy lakásba bármilyen jó is a kilátás?
Tehát az átlagembernek csak az jutna hogy max.felnéz a tornyokra,még csak fel sem mehetne szétnézni,esetleg csak súlyos ezrekért mint a MOL toronyba.
Ha manapság épült átlagos lakóparkba is 50-60+ millió egy lakás,vajon mennyi lenne egy ilyen Dubai színvonalú lakóparkban?Kiknek építenék?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!