Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » A budapesti közösségi költségv...

A budapesti közösségi költségvetés egy nagy kamu?

Figyelt kérdés
Még azt az 1 milliárdot is sajnálják az emberektől? Ha jól látom, a korábbi években benyújtott ötletek többségét indoklás nélkül még a szavazás előtt elvetették (még azokat is, amik amúgy a beküldés feltételeinek maximálisan megfelelnek). Közben meg olyan semmitmondó hülyeségeket meg szavazásra bocsátottak, hogy több pad legyen a városban. A fővárosnak ezzel kapcsolatban semmit nem kell tennie, mert a padok száma a közösségi költségvetéstől függetlenül is nőne.
jan. 24. 22:12
1 2 3 4
 21/35 anonim ***** válasza:

"Akkor mutass nekem egy közgyűlési jegyzőkönyvet, amelyben padokra elkülönített összegről szavaznak."

[link]

file:///C:/Users/Simon/Downloads/29_2024.pdf

65. oldal "Budapest Főváros Önkormányzata 2025. évi előirányzatainak bemutatása Budapest Főváros Önkormányzata" résznél a "Több pad a parkokban, köztereken" című szekcióra 2 137 900 Ft kiadás van előirányozva a 2025-ös évre.

jan. 25. 00:02
 22/35 anonim ***** válasza:
A pdf-et nyilván nem figyeltem, de a linken az első pdf
jan. 25. 00:03
 23/35 A kérdező kommentje:

Megtaláltam ezt a nyertes pados pályázatot:

[link]

3 éve nyert és le is írják, hogy mire jutottak: beszereztek 60 mobil széket, amit különböző alkalmakkor valahova leraknak, és ha jól látom minderre 20 millió kellett. Szerintetek megvalósult úgy az ötlet, ahogy a szavazók gondolták?

jan. 25. 00:04
 24/35 anonim ***** válasza:

"Szerintetek megvalósult úgy az ötlet, ahogy a szavazók gondolták?"

Valószínűleg igen. Bár ezt valóban nehéz megmondani, mert a kedves beküldő semmilyen konkrétumot nem írt, így a főváros gyakorlatilag bármit csinálhatott volna aminek keretében valamikor, valahol, valahogyan le lehet ülni. El tudom képzelni azt is hogy a beküldő más elképzeléssel bírt, de az az ő feladata lenne hogy ezeket az elképzeléseket a főváros tudomására juttatja azáltal, hogy leírja őket az ötletben.

jan. 25. 00:09
 25/35 A kérdező kommentje:

21

Ezzel most jól megmutattad, hogy megszavazták a közgyűlésen a közösségi költségvetésben megszavazott dolgot, csak éppen 20 millió helyett 2 millióval.

jan. 25. 00:10
 26/35 A kérdező kommentje:

"így a főváros gyakorlatilag bármit csinálhatott volna aminek keretében valamikor"

Szinte szóról szóra ezt írtam le korábban.

"az ő feladata lenne hogy ezeket az elképzeléseket a főváros tudomására juttatja"

A főváros ötletek tucatjait szórta ki indoklás nélkül ezt meg bent hagyta. Miért, ha szerinted is egy kurta hülyeség az egész?

jan. 25. 00:15
 27/35 anonim ***** válasza:

[link]

Ezekből a megvalósultak nagy részét láttam, tehát nem kamu a költségvetés.

jan. 25. 00:30
 28/35 A kérdező kommentje:

27

Egy szóval nem mondtam, hogy nem valósultak meg.

jan. 25. 00:43
 29/35 A kérdező kommentje:
Na, egyedül maradtam. Akkor elmegyek aludni, hátha reggelre megérnek a válaszok.
jan. 25. 00:53
 30/35 anonim ***** válasza:

Egyértelmű, hogy 615 beküldött ötletből egy kezelhető mennyiséget kell csinálni és a természetes szelekció okán így sok ötlet nem jut el a szavazófelületig.

Ott fogalmazd meg a kritikádat kérdező, hogy amik viszont eljutottak szavazásig, azokból mi nem valósult meg, pedig be lett ígérve.

jan. 25. 09:22
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!