Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » A budapesti közösségi költségv...

A budapesti közösségi költségvetés egy nagy kamu?

Figyelt kérdés
Még azt az 1 milliárdot is sajnálják az emberektől? Ha jól látom, a korábbi években benyújtott ötletek többségét indoklás nélkül még a szavazás előtt elvetették (még azokat is, amik amúgy a beküldés feltételeinek maximálisan megfelelnek). Közben meg olyan semmitmondó hülyeségeket meg szavazásra bocsátottak, hogy több pad legyen a városban. A fővárosnak ezzel kapcsolatban semmit nem kell tennie, mert a padok száma a közösségi költségvetéstől függetlenül is nőne.
jan. 24. 22:12
1 2 3 4
 11/35 anonim ***** válasza:

"Mert ha szerinted is nőtt, akkor mit is szavaztak meg a közösségi költségvetésben?"

Leírtam a #6-os válaszban. Hiába nőtt a padok száma X és Y utcában is, attól még a Z utcába nem biztos hogy került pad. Ha az ott élőknek erre igénye van, akkor az ebből a pénzből megvalósítható. A Főváros viszont nem tud minden utcába padot tervezni, az irreálisan nagy feladat lenne, felesleges erőforrásokat vonna el a többi projekttől.

jan. 24. 23:32
 12/35 A kérdező kommentje:

"Most viszont a háztömb összeülhet és közösen beadhatnak rá egy pályázatot, amit a fővárosi önkormányzatnál elbírálhatnak, és így végre lesz virágágyásuk a lakóknak. Erről szól a közösségi költségvetés, ami szerintem egy nagyon jó ötlet."

Nem, nem erről szól, neked fogalmad sincs a közösségi költségvetésről. Azok a pályázatok nyernek, amelyekre a legtöbben fognak szavazni. Vagyis egész biztosan nem kapnak virágosládát, mert a budapestiek 99 százalékát kurvára nem érdekli, hogy van-e ott virágosláda. Jöhetne végre egy válaszoló, akinek legalább halvány lila fogalma van a dologról.

jan. 24. 23:33
 13/35 A kérdező kommentje:

"Hiába nőtt a padok száma X és Y utcában is, attól még a Z utcába nem biztos hogy került pad."

Leírtam, hogy a közösségi költségvetésnek ehhez semmi köze. Azt szavazták meg a közösségi költségvetésben tavaly, hogy "legyen több pad Budapesten". Ennyi. Ezt a négy szót szavazták meg. Oda teszi a főváros, ahová akarja, annyi a "több", amennyinek a főváros gondolja. Egy nagy népámítás az egész. Mondjuk a hozzád hasonló embereket mint látjuk nem nehéz ámítani.

jan. 24. 23:37
 14/35 anonim ***** válasza:
#13 Azt is linkeld be, a "legyen több pad Budapesten" ötletet.
jan. 24. 23:42
 15/35 A kérdező kommentje:

10

Rossz linket küldtem, abban be volt kapcsolva valami szűrés. Itt van vegyesen az összes beküldött:

[link]

jan. 24. 23:43
 16/35 anonim ***** válasza:

"Azok a pályázatok nyernek, amelyekre a legtöbben fognak szavazni. Vagyis egész biztosan nem kapnak virágosládát, mert a budapestiek 99 százalékát kurvára nem érdekli, hogy van-e ott virágosláda"

Miért ne érdekelné? Az elfogadott és megszavazott ötletek többsége lokális, helyhez vagy közösséghez kötött ötlet, hiszen maguk az ötletek is többségükben személyektől, közösségektől érkeznek és nem a főváros egészére értendők. De érdekes hogy pont te nem látod ezt, aki most linkelte be az elfogadott ötleteket.

[link]

Itt van pl ez. "Egyedi szekrényekből álló, lehetőleg egy öltözővel is kiegészített csomagmegőrző a Margitszigeten". Na ez érdekli a budapestiek 99%-át? Hány embernek volt minden vágya egy csomagmegőrző a Margitszigeten? Mégis megszavazták.

[link]

Vagy itt van ez, pontosan olyan ötlet mint amiről beszéltem. Szerinted ilyen pályázat nem nyer, mert az emberek 99%-át nem érdekli egy specifikus utca zöldítése, de itt van az ötlet, megszavazták, megvalósítás alatt van.

"Jöhetne végre egy válaszoló, akinek legalább halvány lila fogalma van a dologról."

Ha te nem értesz hozzá, hiszen te tetted fel a kérdést, mi alapján döntöd el, hogy ki mennyire ért hozzá? Én adtam egy részletes magyarázatot, hoztam kitalált példákat, most hoztam valós példákat, mondtam érveket a rendszer mellett. Sajnálom, ha ennyiből nem sikerült megérteni a lényeget, ennél jobban más sem fogja tudni elmagyarázni a működését.

jan. 24. 23:46
 17/35 A kérdező kommentje:

14

Egy cikket is írtak, jó hosszan ecsetelve a semmit:

[link]

jan. 24. 23:48
 18/35 anonim ***** válasza:

"Oda teszi a főváros, ahová akarja, annyi a "több", amennyinek a főváros gondolja. Egy nagy népámítás az egész"

A fővárosnak költségvetést kell készítenie, azt közgyűlésen elfogadják. Abban benne van, hogy elkülönítenek X forrást Y padra, vagy nyilvános ülőfelületre. Ebből lesz Y pad, nem több, mert ennyire van forrás. Majd ezután elfogadnak egy ötletet a közösségi költségvetésben is, hogy legyen B forrásból C pad. Így a végén nem X forrásból épül Y pad, hanem X+B forrásból Y+C pad. Tehát több lesz. Hogy mihez képest több? Hát a költségvetésben meghatározotthoz, az előre eltervezetthez képest. Hogy mennyivel több? Amekkora forrást elkülönítenek rá a pályázat alapján. Én nem tudom mi olyan nehezen érthető ezen.

jan. 24. 23:49
 19/35 A kérdező kommentje:

16

Gratulálok, találtál helyhez kötött projektet. Ezzel aztán máris megmagyaráztad, hogy a Jogobella út 43. elé virágosládát tesznek, mert a jóságos főváros meghallgatja az ott lakók akaratát. Ja, nem.

jan. 24. 23:53
 20/35 A kérdező kommentje:
Akkor mutass nekem egy közgyűlési jegyzőkönyvet, amelyben padokra elkülönített összegről szavaznak.
jan. 24. 23:56
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!