Minek a nagyon kis állomásokat újra megnyitni?
Tegnap volt a tv-ben, hogy valami kis városban tüntettek. Újra meg akarják nyitni a vasutat. 6km és egy nap 30-an utaznak. 20 Ft egy kilométer. Tehát egy nap 3600 FT a bevétel. Többet fogyaszt a mozdony + fizetni kel az alkalmazottakat. Vagy ha kell akkor miért nem hoznak létre egy alapot amibe a jegyen kívül mindenki befizet a városban 5000 FT-t.
15 percenként megy busz.
10 km-es retúrjegy 500 ft.
Tehát 500x30=15.000 ft.
Nem láttam a riportot, de ha olyan állomás, ahol csak nem állt meg eddig a vonat, de ezután megáll, az nem kerül sokba a vasutnak.
láttam énis,értetlenkedtem is
van busz,gyakran,ara a 6 km-re kár a vonat annak az átlag 9 embernek
6km-t simán lehetne sétálni is
nagyimék falujában busz is csak napi 2x megy,nemhogy vonat,mégse siránkoznak,hanem összefogtak,és mennek együtt 5-en dolgozni kocsival,fizetik közösen a benzint,olcsobban jönnek ki mint bérlettel...
6km...gyerekként ennyit az iskoláig sétáltam...
Kizárólag azért mert az MSZP kiiktatott néhány veszteséges állomást, de a hős FIDESZ majd most megmutatja.
A kérdés nagyon egyszerű:
Ki kell számolni, hogy a vasút fenntartása az adott helyeken mennyibe kerül és úgy kell beállítani a jegyeket.
Hanyat homlok rohanna mindenki a helyi járatú buszok felé.
Mellesleg minden alkalommal, amikor egy sorompó előtt megállok számolgatom a vonaton lévő embereket.
Nekem átlag 2-3fő/vagon jött ki.
Nekem ezt a pazarlást nincs kedvem fizetni.
Teljesen fölösleges, csak pénzkidobás. Kecskemét-Lajosmizse útvonalon, ahol újra elindították a vonatjáratot, átlag 2 utas jár, azok is nyugdíjasok többnyire. De 2 kocsit azért küldenek. Bp nyugati - Szeged viszonylaton pedig 3 nem ic, nem első osztályú kocsit küldtek, mindhárom tömve van.
Szerintem a vesateséges vonalakat mind be kellene zárni. A nyereségesekre koncentrálni, és azokat európai szintűre fejleszteni.
Abszolút egyetértek!
Kár, hogy az egész dolgot inkább érzelmi, semmint értelmi megfontolások alakítják.
"10 km-es retúrjegy 500 ft.
Tehát 500x30=15.000 ft. "
A 30-ba már benne van a retúr. Nem 1-2 ezer a vonat fogyasztása.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!