Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Más is azt érzi, hogy az...

Más is azt érzi, hogy az úgynevezett jobboldal teljesen eltorzítja a kereszténység valódi jelentését?

Figyelt kérdés
Általánosan értem, s a jelenség több orszagban is ott van. Szerintem bar nem vagyok vallásos, a kereszténység ott kezdődik, hogy elfogadunk mindenkit, megbocsatjuk a bűneiket, mindannyian isten bárányai vagyunk. És a legfontosabb, a kereszténység nevében nem lopunk.

jan. 23. 09:49
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
58%
Na most más a teológia, és más a napi politika.
jan. 23. 09:51
 2/14 anonim ***** válasza:
56%
Nekik szavazatszerzésre jó csak a kereszténység, de annak elveit nem tartják be.. Lopnak, csalnak, haudnak, orgiáznak, pedokegyelmeket adnak, ilyenek... Álkeresztények.
jan. 23. 09:52
 3/14 anonim ***** válasza:
68%

Tévedsz.

Jézus sem fogadta el,hogy a kufárok megszentségtelenítik a templomot.Kikergette őket, erélyesen.

Elfogadni sem kell mindent.

jan. 23. 09:52
 4/14 anonim ***** válasza:
59%
Fidesznek nincsenek elvei.. Mindig azt vallja, ami népszerű. 90-es évek elején a liberalizmus volt a népszerű, akkor csőliberálisok voltak. Aztán eldobták a liberalizmust, mert rájöttek, hogy a társadalom nem vevő rá. Aztán jött a jobboldaliság, konzervativizmus.. Kereszténység hangoztatása már nem is annyira dívik szerintem a köreikben, túl álságos lenne. A Fidesznek nincsenek elvei. Vagyis vannak: a PÉNZ és a HATALOM. Ha meg röviden kellene összefoglalni, az ERŐ KULTUSZA. Ez a kocsmai, verekedős stílus, leverni az asztalról a poharat, berúgni a kocsmaajtót.. Mint azt Menczer reprezentálta ugye a gyermekotthon előtt. Az egy címeres barom. Ez a politikájuk lényege. Ennek köze sincs se a jobboldalisághoz, se a kereszténységhez.
jan. 23. 10:00
 5/14 anonim ***** válasza:
48%

Azért reálisan nézve, az hogy nem vagy vallásos az általad felsoroltak nem keresztény szokások. Politikai céllal (lásd a betaggelt Orbán, Trump, Fidesz címkéket) te is éppen nagyon el akarod torzítani a dolgokat.

- Elfogadunk mindenkit: kérdezd meg a zsidókat a keresztények által elkövetett zsidóüldözésekről, az arabokat a keresztes hadjáratokról, a tudósokat az eretnekségi perekről, de akár a kereszténység különböző irányzatai mennyire "szeretik" a másikat. A keresztény egyház sose volt elfogadó.

- Bűnbocsánat: A kereszténység nagyjából azt mondja a bűneinkért életünkben bűnhődnünk kell, majd a halálunkkor, Isten színe előtt talán kapunk megbocsátást. Ezt segíti, ha életünkben gyónunk, mert azzal az addig elkövetett bűnök alól feloldozást nyersz.

- Kereszténység nevében nem lopunk: Nem, a Biblia azt mondja "Ne lopj", nem azt, hogy "A kereszténység nevében ne, minden más okból lopj". De ez jogos igény/elvárás egy magát kereszténynek valló embertől, hogy ne lopjon.

Egyébként meg az első, legfontosabb parancsolat a "Uradat, Istenedet imádd, és csak neki szolgálj!"

jan. 23. 10:02
 6/14 anonim ***** válasza:
55%

Ez csak körítés volt anno a bizalom kiépítéséhez, hogy a kdnp-t beszervezte a fidesz. Egyébként ha a nem is keresztény, Magyarország még mindig az Szent István óta.

Hangokat meg nemigen fog hallani, amiről írsz, mert ezeknek be van tömve a szájuk pénzzel, Iványi Gábor volt az egyik, aki nem feküdt be a rezsimnek, meg is kapta a rezsim bosszúját. Sunnyognak Balog Zoltánt sem merik kivetni onnan, Jobbágyok. Úgy vannak vele hogy csurran cseppen a zseton, és hallgatnak, nem érekli semmi őket csak a pénz.

jan. 23. 10:05
 7/14 anonim ***** válasza:
68%

Ez a magyar "kereszténység" olyan mint Balog püspök meg a Bese pap!

Álságos és haszonelvű!

Jézus ezeket rámolná ki legelőször, nem a kufárokat!!!

jan. 23. 10:08
 8/14 anonim ***** válasza:
0%

"Neked adom a világ városait, csak szolgálj engem" mondta Krisztusnak éppen 2000 éve a Sátán.

Minden kereszténynek mai napig üzenet ez, ne vegyen részt a politikában. Én mindig kerültem. A haszonelv, a politikai csapdaállitás, háttér zsarolás, alku, hamis vádak, piszkoskodás, nem kizárólag a fidesz asztala, hanem az összes politikai pártté. Hiába választ egy ország új pártot ugyanez lesz. Ugyan ez, hanem rosszabb. A fidesz legalább magyarokat etet, de egy másik párt már külföldieknek viszi a pénzt, beolvad a külföld érdekeibe.

jan. 23. 18:20
 9/14 anonim ***** válasza:
0%
Nem.
jan. 25. 02:31
 10/14 anonim ***** válasza:
18%
Mi köze bármelyik pártnak is egy közel 2000 éve létező valláshoz? Fidesz, Tisza, Dk, Zsphgj, stb nyomorékok már a p.csába se lesznek, a keresztény vallás még mindig élni fog.
jan. 25. 11:11
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!