Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Azért kell örülni az állampapí...

Azért kell örülni az állampapírokból származó pénznek, mert amúgy nem feltétlenül akarták kifizetni? 😂

Figyelt kérdés
Milyen őszinte legalább a dagadt! Lássuk a jó tulajdonságait is.
ma 13:53
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
57%
#10 Definiáld légy szíves a "sokkal több" fogalmát, és az alapján definiáld miért is volt jó befektetés. Köszönöm.
ma 15:39
 12/18 anonim ***** válasza:
17%

11# leírtam már...de ha akarod

Pl 2025/ K állampapír.

6 millióért vettem.

Évente 700-800 ezer forintot hozott! Számold ki, bőven 10 százalék feletti volt a hozama, áprilisban jár le, akkor még egy kamatfizetés lesz. Ez éves kamat M

De van még 2025/ N állampapírom is 3 millió...az negyedévente fizet kamatot, de éves szinten az is bőven eléri a 10 százalékot.

Aki itt az 5-6 százalékos kamatokkal jön, az kicsit mellé lőtt, mert az a most kibocsátott állampapírokra igaz.

A sokkal több az 10+ is éves kamat, ha esetleg nem érted...

ma 15:57
 13/18 anonim ***** válasza:
68%

"Megpróbálják beindítani a fogyasztást. Nagyságrendileg 1000 milliárdos összeg,"

Ezzel nem fogják tudni beindítani a fogyasztást, mert ezeket az összegeket a gazdagok tették be nagy százalékba. Az a 2-3 millió magyar melós nem vett állampapírt, mert nincs felesleges 10-20 millió forintja, hogy bepakolja, amikor hónap végére nullába van.

ma 16:56
 14/18 anonim ***** válasza:
100%

" 10 százalék feletti volt a hozama "

Akkor buktál rajta az infláció miatt. :)

A 6 millió forint, amit tavaly tettél be annak most 7,5 milliónak kellene lennie, hogy nullába legyél.

ma 16:58
 15/18 anonim ***** válasza:
100%

"hogy aki hajlandó volt pl állampapírba fektetni, az most sokkal többet kap vissza,"

XDDDDD. Ha nem lett volna olyan infláció, hogy a boltba 5x több pénzt hagysz, mint másfél-2 évvel ezelőtt akkor igen, többet kapsz vissza. :D Az ingatlanárak is felfelé kúsztak. Tavaly vettem 22,5 millióért lakást, Most 25-ért eltudom adni..... Tehát, ha eladom akkor máris jobban jártam, mintha 22,5 milliót befektettem volna állapapírba 1 éves lekötéssel 5,5%-os kamattal. Akkor most csak 1,2 millió forinttal lenne több pénzem. De ha betettem volna aranyba.

Ha bitcoinba fektettem volna akkor most 4x annyi pénzem lenne 1 év alatt. Ha Teslaba tettem volna akkor most dupla annyi lenne. Ha OpenAI-ba megintcsak dupla lenne. De még az arannyal se jártam volna szarul.

És akkor még nem beszéltünk a shortolásról, hogy mennyit össze lehetett volna szedni.

Az állampapír a legszarabb befektetési forma, de örülj csak. Legalább kárörvendhetek, hogy kevesebb lett a pénzed. :D

ma 17:15
 16/18 anonim ***** válasza:
100%

Saját magam szemszögből:

Gondolkodtam állampapíron, az több milliót hozott volna. Most 5 évnyi bevétel és albérleti költségek levonása után olyan 35 millióm lenne a jelenlegi pénzem ha nem vettem volna lakást. Vehetnék fel hitelt, fizethetném az illetéket, felújítást, és kezdhetném a sok évi törlesztést.

Ehelyett anno lakást vettem, most van egy 45-50 milliót érő, hitelmentes lakásom, és 1-2 millió megtakarításom.

Tehát összességében a magas nyereséggel is veszteséges lennék, nem kicsit.

ma 17:15
 17/18 anonim ***** válasza:

Ha 800 ezer családdal számolunk, az átlagosan 3-4 millió Forint/család befektetést jelenthet 2-2,5 millió Forint átlagos hozammal.

Ez 5 évre bontva havi 40-45 ezer Forint, miközben a családok havi kiadása alsó hangon 100-200 ezer Forinttal nőtt.

Beraktál 3 milliót, lett belőle 5 millió? Tök jó.

Meg tudod venni 5 millióért azt amit 5 éve 3-ért lehetett? Na ugye.

Nyilván a semminél több, a párnában tartott készpénznél jobban megéri, de aki valódi befektetést akart, az valószínűleg másfelé nézelődött.

ma 18:12
 18/18 anonim ***** válasza:
És tegyük hozzá azt is, lehet valaki 100 milliókat tett bele, amíg mások meg 100 ezreket. Előbbinek kifizetik most +1 lakás árát, utóbbiak meg kitörölhetik a valagukat a pénzükkel. De ők tapsolnak a leghangosabban a Fidesznek.
ma 18:23
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!