Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Melyik lesz európában az első...

Melyik lesz európában az első roma többségű ország?

Figyelt kérdés

#Magyarország #rózsa #politika #roma #0rban vitya cigány
jan. 20. 14:16
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
70%
Románia vagy Bulgária.
jan. 20. 14:42
 2/12 anonim ***** válasza:
73%
Szerintem egyik se, összességében náluk is előbb utóbb elkezd csökkenni a népesség, a növekedésük már lassul szerintem és még a mi környékünkön lévő országokban is csak 10% körül lehet az arányuk. Szerintem előbb lesznek muszlim bevándorló többségű országok, mint roma. Ha mégis lesz ilyen ország, az Bulgária, Magyarország, Románia, Szlovákia is lehet.
jan. 20. 14:42
 3/12 anonim ***** válasza:
61%
Egyik sem. Nem tudják magukat eltartani. Ha ők lennének a többségben akkor ki tartaná el őket? Aki nem adózik annak az adójából nem tudják finanszírozni a segélyezést.
jan. 26. 01:04
 4/12 anonim ***** válasza:
100%
magyarország
jan. 26. 12:40
 5/12 anonim ***** válasza:
100%
Nálunk még a miniszterelnök is az
febr. 11. 11:17
 6/12 anonim ***** válasza:

Nem sokáig :D

febr. 11. 11:31
 7/12 anonim ***** válasza:
27%
Viccesek, akik szerint nem fog sor kerülni arra, hogy többségbe kerüljünk. :) A cigány identitást ÉVEZREDEKRE visszamenőleg próbálják eltüntetni mások, semmilyen sikerrel. Kérdésre válaszolva: Valószínűleg Bulgária lesz az, ahol először többségbe kerülünk. Utána jönnek a többi Kelet-Európai országok, mint pl. Románia, Magyarország, Szlovákia, Makedónia, Szerbia, stb.
febr. 13. 10:15
 8/12 anonim ***** válasza:

#7 hogy kerülnének már többségbe? Nézd meg a magyarországi romák 2022-es korfáját. Tudom, tudom alul vannak számolva, de ettől függetlenül látszik, hogy a 0-9 évesek már nincsenek annyian, mint a 10-19 évesek, tehát már nem teljesen piramis a korfa. És max 8-10% az arányuk a legdurvább becslések szerint is, és mostantól kezd el fokozatosan az ő társadalmuk is öregedni. Ebből soha nem lesz 50+%. Közülük is sokan mennek külföldre, és ide is jönnek nem magyar, de nem is roma bevándorlók. A többi országban is hasonló lehet a helyzet, Bulgáriában, Romániában, Szlovákiában nincsenek többen 10% nál, Macedónia, Szerbia pláne kisebb arányban lehet romák által lakott. Kialakulhatnak roma többségű kisebb régiók, akár néhány városban többségben lehetnek majd, de nem tudom elképzelni, hogy több roma legyen Magyarországon egyszer, mint nem roma.

Az emberek tuti magasabbra taksálnák a zsidók, melegek stb. más csoportok arányát is. Az ember ha lát egy roma családot, akkor rögtön megjegyzi magának, hogy „Na, ezek is romák", de azt már nem konstatálja, hogy utána ugyanazon a napon, ugyanazon a helyen lát egy csomó nem roma embert is.

febr. 13. 12:15
 9/12 anonim ***** válasza:

Már hogyne lenne 50%? A magyarok sokkal nagyobb mértékben fogynak, a cigányoknál még mindig nagyobb az egy háztartásra jutó gyermekek száma, ez később sem fog gyökeresen megváltozni (kulturális okok lásd történelmük). A magyar viszonylatnál azért is nem látszik annyira "vészesnek" a helyzet, mert nem bontják kétfelé a kapott eredményt, a magyar átlagban benne van a cigány is. De csak, hogy ne adatokból induljunk ki, hanem személyes tapasztalatból is. Nincs egy olyan magyar ismerősöm sem, ahol nagycsalád lenne jellemző, pedig már csak a munkámból kifolyólag is rengeteg embert ismerek. Cigányoknál azért bőven vannak olyan családok még most is, ahol 4 -5 gyermek jellemző. A CSOK-ot is zömében ők veszik igénybe.

"de nem tudom elképzelni, hogy több roma legyen Magyarországon egyszer, mint nem roma"

Valószínűleg az őseid ugyanezeket mondták, amikor Trianon előtti időszakban egyszer csak elkezdtek elszaporodni a románok,tótok,szerbek stb. a ma már elcsatolt területeken.

febr. 13. 12:39
 10/12 anonim ***** válasza:

Szerintem meg nem személyes adatokból kellene kiindulni. Én számos nagycsaládost ismerek, aki nem roma. Lehet ezt cifrázni, de mire a 6-10%-nyi romából 50+% lesz, az legalább egy évszázad, de inkább több. Addigra lehet már ember sem lesz, vagy mai értelemben vett nemzetek. Pár évtized múlva úgy fognak fogyni a romák is mint a magyarok, tehát nem fog növekedni tovább az arányuk, emellett valószínűleg növekedni fog a vendégmunkások/egyéb külföldiek beáramlása, így csökkenni is fog az arányuk. Persze a magyaroké is. De roma többség nem lesz. A mi életünk alatt biztosan nem. Szerintem utána sem.

A nemzetiségek száma a bevándorlásuk, betelepítések miatt nőtt meg. Az 1700-as évektől Trianonig már nem változott radikálisan a nemzetiségi összetétel, sőt magyarosodás is előfordult, igaz, nem a szín román, szlovák stb. területeken. Szóval ott sem arról volt szó, hogy a nemzetiségek annyival szaporábbak voltak, hanem a régi Magyarországon már a XVIII. végére relatív többségbe szorultak vissza a magyarok.

febr. 13. 12:57
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!