Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » A tiszásoskat mi győzte meg...

A tiszásoskat mi győzte meg arról, hogy a Tiszát válasszák?

Figyelt kérdés
Kormányváltást akar a Tisza. De ebbe semmi új dolog nincs. A többi ellenzéki párt is csak ezt tudja mondani: Orbán takarodj.
jan. 18. 23:24
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
76%

"De a DK vagy a Momentum miért nem volt jó nektek?"

A legtöbb ellenzéki szavazó sem akarja hogy Gyurcsány még egyszer kormányoldalon legyen. Ezért aki a DK-val együttműködik az borítékolható hogy veszít a választáson.

A Momentum egy nagy rakás szerencsétlenség.

Egyedül Magyar Péter értette meg hogy milyen témákban és hogyan kell kommunikálni azokkal a választókkal akik le akarják váltani orbánt, de nem akarják visszahozni a régi gárdát sem.

Magyarnak akkor van esélye ha nem működik együtt egyetlen ellenzéki párttal sem.

jan. 19. 01:32
 12/19 anonim ***** válasza:
84%
Orbán és Gyurcsány elég erős motiváció tud lenni azért...
jan. 19. 05:11
 13/19 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem nem vagyok egyedül azzal, hogy az én szavazatomat azzal vette meg, hogy vannak még bizonyítékai a fidesz ellen. Eddig nagyon úgy tűnik, hogy csak egy jó blöff volt az egész, de lehet, hogy 26-ra tartogatja. Mindegy is, elvégre addig szavazni úgysem tudok rá, addigra meg hátha jön valami bizonyító erejű dolog a belső körökből.
jan. 19. 05:35
 14/19 anonim ***** válasza:
67%

A magam részéről:

Jobboldali vagyok, konzervatív vagyok. Mióta szavazok, mindig a Fideszre szavaztam. Merthogy mire másra is tudott szavazni valaki, aki nem baloldali értékrend et vallot? Nem volt túl nagy választék.

Sok dolog volt, amin megütköztem, de elnéztem, lelki egyensúlyba hoztam magamat ezzel, az eredmények védelmében. Egyre inkább orrot befogva, de alternatíva hiányában.

Ugyanis jobboldali szavazóként nem volt alternatíva az MSZP1, MSZP2, MSZP3 pártok, és ilyen-olyan manifesztációik egyre újabb felbukkanása.

Többször kifejtettem baráti körömben évekkel korábban, amellett, hogy kritikus voltam a Fidesz több dolgával (egyre szaporodott, és egyre határozottabban ütköztem meg rajtuk), hogy amikor le fogják váltani ezt a kormányt - mert lesz ilyen, minden kormányt leváltanak élőbb-utóbb, nyilván -, akkor az az erő jobbról fog jönni majd, nem pedig a sokadik SZDSZ-klón által, akiket joggal küldött a magyar választótömeg a politikai szemétdombra.

Történt mindez 2022-ig. Az ugyanis, hogy leplezetlenül beálltak a Kreml szárnya alá, nálam a vörös vonal volt. Onnantól politikailag árva lettem. Továbbra sem voltam hajlandó a balos ellenzéki pártokra szavazni, de a Fidesz is kiírta nálam magát ekkor.

Én ugyanis arra az Orbánra szavaztam, aki azt mondta, lehet, hogy az olcsó olaj keletről, de a szabadság mindig nyugatról érkezik. Arra, aki azt mondta, hogy ne hagyjuk, hogy a Szovjetunió legvidámabb barakkja után most a Gazprom legvidámabb barakkjává tegyenek minket. És aki azt mondta, hogy Ukrajnát és Grúziát mielőbb fel kell venni a NATO-ba.

Nem arra az Orbánra, aki Putyinnal kézenfogva koszorúzza meg a Szabadság téren a szovjet obeliszket. Aki ott gáncsolta nem csupán az ukrán, de a finn és a svéd NATO-csatlakozást, ahol tudta. És aki az oroszokkal építtet Pakson.

Arra a Fideszre szavaztam, aki a NATO-ba vezette Magyaroszágot, nem arra, akinek megmondóemberei most "térfélcserére" szólítanak fel, vagy az Egyesült Államok elleni hadüzenetre.

Nem arra, hogy Tusványoson arról diskurálnak, hogy Sztálin nem is volt olyan rossz, mert autonómiát adott a székelyeknek Erdélyben.

De mit tehettem volna? A passzív tömegek egyre szélesedő táborába tértem, ugyanis nekem nem alternatíva sem a DK, sem a Momentum, sem az MSZP, sem a többi.

És nem én vagyok az egyedüli ilyen. Hatalmassá duzzadt a politikailag árván hagyottak rétege, akik a Fidesztől elfordultak, de akikhez a baloldali, liberális ellenzéki ilyen-olyan szalmalánggal égő csoportjai nem szóltak.

Ezt a milliós, politikailag inaktív, párt nélkül maradt réteget senki nem karolta fel. A baloldal, ahogyan eddig, ezután sem mozdította meg őket, de a Fidesz is elmarta magától. Más jobboldali párt pedig nem volt, akire váltani lehetett volna.

(Nem, a szélsőjobbos pártok nem azok. Az külön kategória.)

Magyar Péter volt az első, aki nem vádolható baloldali politikai körökből való érkezéssel - és ennyi épp elég volt. Mint egy felvillant zöld lámpa a zebránál álldogáló tömegnek. Egyszerre szívta fel a távolmaradók sokmilliós addig passzív rétegét, pusztán azzal, hogy jobbról jött, de nem a Fidesz. Mert ezt az igényt eddig hülye módon senki nem látta meg.

Én a magam részéről még távolságot tartok tőle, kivárok - de legalább nem utasítom el őt élből, mint eddig a többieket. Ez az, ami Magyar Péter kirobbanó sikerének titka szerintem.

Egy piaci űrt tölt be, amire igény hatalmas volt, de kínálat nem. És ez ért váratlanul minden elemzőt.

Az a több millió, szavazástól távol maradó, párt nélküli ember nem a politikát unta meg, hanem a választékot.

Az emberek továbbra sem a baloldali ellenzéket akarják kormányon látni a Fidesz helyett, hanem csak egy _jobb_ konzervatív, jobbközép erőt. A meglévőt akarják kijavítani, és nem a múltat visszaszavazni. De az MSZP-vel, Gyurcsánnyal, Dobrev Klárával ez nem menne. Ez az, amit az elmúlt 14 évben senki nem értett meg. És amibe berobbant Magyar Péter.

jan. 19. 06:43
 15/19 anonim ***** válasza:
46%

#14 te nem vagy jobboldali ha 2022-ig a magát jobboldalinak hirdető, egyébként valójában komcsi fideszre szavaztál, ami már kb 2012-ben világos volt.

Egyébként a kreml alá is már jóval előbb, 2018 környékén beálltak teljes erővel.

jan. 19. 08:51
 16/19 anonim ***** válasza:
86%
DK, Fidesz tevékenységei győztek meg hogy a tisza pártra kell szavaznom
jan. 19. 09:05
 17/19 anonim ***** válasza:
67%

Az a tény győzött meg hogy nagyon gyorsan mennyire meg tudott erősödni folyamatos propaganda össztűz közepette is.

Hogy miért győzött ez meg?

Nem az erősebb oldal szimpátiája miatt, hanem amiatt mert én azt is nézem kinek mi az érdeke.

Korábban nem támogattam MP-t, inkább a kutyapártra szavaztam volna. Régen jobbikos voltam, 2022-ben nem volt kire szavazni.

Én úgy láttam először hogy MP a fidesz embere. De ennek csak úgy lett volna értelme ha megmarad egy marginális szereplőnek. Most hogy súlyos veszélyt jelent a fidesz uralmára, már kizárható az hogy a fidesz érdekében dolgozik. Így pedig már támogatható.

Ezért lettem tiszás, mert logikusan kizárt hogy a fidesz embere legyen, és az is tény hogy semmi köze a baloldalhoz. Így mint erélyes és karizmatikus politikus, támogatom

jan. 19. 09:07
 18/19 anonim ***** válasza:
100%
Igazából az, hogy létezik a fidesz.
jan. 19. 10:32
 19/19 anonim ***** válasza:
jan. 19. 11:20
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!