Más se adózik amíg a pazarló Fidesz van hatalmon?
Én még adózok a magyar vállalkozásomból és fizetem a járulékokat, de komolyan elgondolkoztam azon, hogy minek. Van egy része, amiről nem állítok ki számlát a vállalkozásomból, az a lenyomozhatatlan része, külföldi cégtől külföldi számlára megy távmunkáért. Ezt is inkább azért, mert már adózott összeg és újra kellene adóznom, duplán adóznék. Ha visszaállítják a kettős adózást elkerülő egyezményt, akkor ez legális lesz újra.
Kicsit félek, hogy nem lesz nyugdíjam, ha nem fizetek szochót. De ugyanakkor esélyes, hogy nem lesz nyugdíjunk, vagy csak használhatatlanul kevés, mert az X és Y generáció még a népesebbek közé tartozik és az X tagjai legkésőbb 15 év múlva mind nyugdíjba mennek. Minden eddiginél kevesebb dolgozó nem fog tudni eltartani megfelelően ennyi nyugdíjast.
Akinek van magánnyugdíj megtakarítása, az örüljön neki és ne költse el, de most éppen arra kapacitálják az embereket, hogy felelőtlenül elköltsék és kiszolgáltatottá váljanak.
Viszont az egészségügyet mégiscsak fenn kellene tartani valamiből, az igaz, hogy a TB-t azért jobb fizetni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!