Itthon azért nem lépik ezt meg az ingatlanpiacon, mert Putyin és Micimackó dühös lenne érte?
Főleg Micimackó nem örülne neki.
De ettől függetlenül, ez szembe megy az EU-s szabályzattal. Közös munkaerő, közös piac. Nem lehetne kivételezni az EU-n belüli vásárlókkal semmilyen piacon, mégis egyre többen megteszik. Még a lengyelek is az élelmiszerboltokban, többet kell fizetned akkor ha külföldi bankkártyáról fizetsz, milyen alapon?
3#
Tehát egy sváji ne vehessen hétvégi házat Győrben?
Tipikus irigy proli mentalitás.De a spanyol kormány is őket képviseli.
"Fideszeseknek nem érdeke hogy a magyar fiataloknak legyen itthon saját ingatlanja."
A világon semmilyen kapitalistának nem érdeke, hogy valakinek hitel mentes lakása vagy egyáltalán bármilyen hitelmentes tulajdona legyen. Ez nem Fidesz sajátosság. Mindig is a kapitalista globális érdekeket képviselő hatalomnak azaz érdeke, hogy minél jobban eladósodott legyen az átlagember, ezáltal minél jobban kiszolgáltatott is, azaz "adósrabszolga". Másként nehezebben lehetne rákényszeríteni munkára is és akkor nem lenne munkaereje a gyáraknak meg stb.
#4: Nem összeesküvést szövök, de nagyságrendekkel népesebb ország fizetőképes elitjének egy viszonylag kis százaléka, aki valami okból fantáziát lát egy itteni ingatlan birtoklásában azért eléggé meg tudja kavarni azokat a piaci folyamatokat.
A szabadpiac egészen addig jó dolog, amíg viszonylag egy a súlycsoport, de mikor a nagytőke leuralja a kicsit, az káros. Főleg mikor ez a nagytőke a helyi kicsiket kezdi el kizsákmányolni eképpen.
Mert az se szép dolog, mikor Hangya Józsi adja ki Tücsök Bélának a felesleges ingatlanát albérletbe, de amíg ez helyi viszonyok között zajlik, nincs vele gond.
De mikor a külföldi nagytőkés, tökmindegy, hogy keletről vagy nyugatról jön, csak hozzánk inkább az előbbi dominál veszi meg kilóra, akkor ott kell valami gát és elsősorban jogszabályinak kéne, hogy ne eszkalálódjon jobban.
Például itthon pármillió nem ér sokat, de biztosan van olyan ország, Zimbabwe, Kongó, Nigéria, Csád, stb. ahol ez elég nagy összegnek számítana. Ha ott ezzel visszaélnél és nem csak te, hanem még több százezer hasonszőrű magyar honfitársad, valószínűleg jól kereshetnél, ha megtalálnád a piaci rést, de ugyanakkor akár meg is gyilkolhatnának.
Mi ennél civilizáltabbak vagyunk, még olyan sincs, mint pár más akár nyugati országban mint LEGÁLIS lakásfoglalás, pedig milyen jó is lenne azokat az üresen álló lakóparki ingatlanokat lestipistopizni, fizetném a rezsit, rendben tartanám, aztán ha pár hónap múlva rájönne Hsziao Peng vagy Ahmed vagy Oleg, hogy én lakok benne és már rég lecseréltem a zárat maximum polgári peres úton tudna kezdeni valamit, addig meg bármilyen testi sértés vagy ilyesmi esetén engem védene a törvény. Pár év múlva, miután lezongorázták a dolgot nekem költöznöm kéne és ő visszakapná a kecóját, de addig is laktam valahol, ő meg kapott egy orrára koppintást, hogy az ingatlannak az lenne a célja, hogy LAKJON BENNE ÉLETVITELSZERŰEN.
Amennyiben hobbiból kell, bizony vagy vessenek ki rá valami extra adót, vagy oldják meg, hogy olyan bőség legyen belőle (és ne csak ott, ahol 5 kilométert kell sétálnod a legközelebbi volán buszig, ami naponta 3x jár, amivel bejutsz egy óra alatt a legközelebbi nagyvárosba, ahonnan eljutsz 1,5 óra alatt a legközelebbi csomópontba, ahonnan meg már másik 1,5 óra alatt Budapest határát is eléred. Mindezt egy ilyen pici országban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!