Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » A TISZA párt miért volt...

A TISZA párt miért volt annyira biztos benne, hogy Tolna megyében esélytelenek győzni? Ezt sikerülhet megváltoztatni a következő években?

Figyelt kérdés

Szerintem fontos lenne a vidéki erős bázis kiépítése is, csak Budapesten elért baloldali fölénnyel nem lehet országgyűlési választásokat nyerni, leváltani a Fideszt.

És vidéken is minden bizonnyal együtt kell működni az MSZP-vel, DK-val, Momentummal, Jobbikkal, LMP-vel, Kutyapárttal, hogy ne osszák meg az ellenzéki szavazatokat és könnyítsék meg a fideszes jelölt győzelmét.

tegnap 22:21
 1/6 anonim ***** válasza:
78%
Szerencsére nem lesz együttműködés a baloldali pártokkal. Mert szerencsére nem lesz rá szükség
tegnap 22:27
 2/6 anonim ***** válasza:
Márciusban Budapesten lesz időközi országgyűlési helyért, a Tisza azon sem indul. Itt is esélytelenek azért nem indulnak?
tegnap 22:30
 3/6 anonim válasza:
77%
Nyílván fontos, alapvetően szerintem sikerül is Nekik, nem úgy mint az óellenzéknek. Ha nyertek volna Tolna 2-ben, akkor az a TISZA imagének biztos nem tett volna jót. A parlamentben a többiek mindent elkövettek volna annak érdekében, hogy “szívassák”/alázzák: lejárassák a képviselőt, ezt bemutatva a szavazóiknak, hogy “lám-lám erre, meg arra a Tiszás jelölt nem tud, vagy nem akar válaszolni (vagy nem úgy, ahogy az elvárt lenne)”. Azt mondjuk nehezen értem, hogy egy 1 százalékos MSZP-vel, Momentummal, Jobbikkal, LMP-vel, esetleg Kutyapárttal miért érdemes összefogni… Én a végsőkig Momentumos voltam, de beláttam, sajnos ez a hajó már elment. Egyik politikai elemző úgy fogalmazott, hogy biztos benne, hogy 26’ után majd csak tankönyvekben olvashatunk Jobbikról, Párbeszédről, LMP-ről. Kiváncsi leszek, de nem hiszem, hogy a Tiszának az óellenzékkel kellene összefognia.
tegnap 22:33
 4/6 anonim ***** válasza:
58%

Ez a tolnai választókerület még a többi vidéki választókerülethez képest is erősen fideszesnek számít.

Egyetértek, hogy meg kell nyerni a vidéket, láthatóan MP is ennek megfelelően politizál, de minden körzetet nem lehet és nem is kell megnyerni.

Ami ennél is fontosabb, hogy azonkívül, hogy egy esetleges Tisza-győzelem esetén két napig lehetett volna erről beszélni, semmi értelme nem lett volna ebbe a parlamentbe beültetni egy tiszás tagot.

A Tisza készüljön a nagy választásra, ez sokkal fontosabb, mint erre időt, pénzt, energiát áldozni és fölösleges kockázatot vállalni.

tegnap 23:10
 5/6 anonim ***** válasza:
Az óellenzékkel való összefogás pedig felejtős. Több szavazatot vinne, mint hozna.
tegnap 23:11
 6/6 2*Sü ***** válasza:
100%

> Tolna megyében esélytelenek győzni

Győzni nem ugyanazt jelenti, mint nyerni. Tegyük fel, hogy indul a Tisza, keres egy jelöltet, beleöl egy csomó időt, energiát, pénzt és a jelöltje győz. Mit nyer? Bejut egyetlen ember egy olyan országgyűlésben, ami alig működik, hiszen rendeletei kormányzás van? Mire jó ez? Maximum arra, hogy a győztes jelöltet aztán később ízekre lehet szedni.

Egy rendes országgyűlési választás más tészta. Ott ki lehet hozni 106 képviselőjelöltet, ha abból 15 trójai faló, 15 meg béna vagy nem szimpatikus, esetleg a múltjában találnak valamit a Fidesz vagy a régi ellenzék, akkor is van nem kevés alkalmas jelölt, nem ég annyira vissza a pártra, mintha egyetlen választáson sikerül rossz, vagy tégla jelöltbe belenyúlniuk.

Tehát a választáson elindulással alig nyert volna valamit a Tisza, de annál alkalmasabb lenne bukni vele.

~ ~ ~

> Szerintem fontos lenne a vidéki erős bázis kiépítése is

Igen, ami elvileg folyamatban is van, de nem ez az egy időközi választás a fókusza ennek.

> És vidéken is minden bizonnyal együtt kell működni az MSZP-vel, DK-val, Momentummal, Jobbikkal, LMP-vel, Kutyapárttal

A céljuk az, hogy ne kelljen. Eddig minden új ellenzéki kezdeményezés ebbe bukott bele.

> hogy ne osszák meg az ellenzéki szavazatokat és könnyítsék meg a fideszes jelölt győzelmét.

Feltéve, ha a Fidesznek van relatív többsége…

tegnap 23:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!