Kik fognak indulni az újpesti időközi választáson?
3! (kérdezői komment)
Ajánlóíveket legkorábban február 1-én lehet átvenni, és legkésőbb február 14-én 16 óráig lehet leadni; vagyis ebben az időszakban lehet ajánlásokat gyűjteni. Jelölőszervezetek, többnyire, legkorábban ennek az időszaknak az elején, vagy néhány nappal előbb szokták a jelöltek nagy részét bejelenteni; van akit csak az ajánlásgyűjtés időszakában.
A hivatalos kampányidőszak is február 1-én kezdődik és a választás napján, azaz március 23-án ér véget.
Itt tudod nézegetni, ahogy lesznek jelöltek: [link] Láthatod, hogy átvette az ajánlóíveket; ha leadja, akkor legkésőbb három napon belül, attól függően, hogy megvan-e a szükséges érvényes ajánlás, megjelenik, hogy „Ideiglenesen nyilvántartásba véve.”, vagy hogy „Nyilvántartásba vétel elutasítva.”; ha netán visszalép, akkor az, hogy „Nem kíván indulni.”. Három napig ideiglenes a nyilvántartásba vétel, ezalatt lehet kifogást, észrevételt tenni; ha nem érkezik kifogás, akkor a három nap eltelte után „Nyilvántartásba véve.” jelenik meg; ha érkezik kifogás, akkor a jogerős elbírálásának eredményétől függ, hogy mi lesz a jelölés sorsa.
Február 14-én 16 óra után sorsolást tartanak, hogy a nyilvántartásba vettek melyik sorszámú helyeken lesznek a szavazólapon; utána az is látható lesz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!