Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Vonának szerintetek is kár...

Vonának szerintetek is kár volt a Jobbikot veszni hagyni?

Figyelt kérdés
Egy erős pártot épített fel lépésről lépésre teglarol teglara. Aztán csak úgy eldobta most meg vitezkedik itt a 2RKval...

ma 10:28
 1/4 anonim ***** válasza:
82%

Igen.

Ha marad Vona, akkor nem szakadt volna szét a Jobbik meg nem lépett volna be az összefosásba.Vona tudott kompromisszumot kötni, összefogta a Jobbik radikális és mérsékeltebb szárnyát.

A legerősebb ellenzéki párt lenne, ha 2018-ben nem trancsírozza szét a lemondásával.

ma 10:30
 2/4 anonim ***** válasza:

Jobbikos voltam (nem a radikális, hanem a néppárti fajtából), de szerintem nem volt sok lehetősége.

-2022-es választásokra eljött volna az összefogásmánia. Vona ha belemegy, akkor ugyanúgy jár a Jobbik. Ha nem megy bele, akkor meg ő lett volna a bűnbak, amiért nem sikerült az összefogás. Vagy tudott volna jobb eredmény elérni mint 2014-ban vagy 2018-ban? Nem hiszem. Vagy kivár 2026-ig, és a mostani válságos időszakot meg tudták volna jobban lovagolni, mint Magyar Péter? Ezt sem hiszem.

-A Jobbikban így is tarthatatlan volt a radikálisok és nem radikálisok közötti feszültség. Ha Vona az elnök, szerintem akkor is lett volna pártszakadás.

-Vonát kedvelem, de volt pár "érdekes" alak a Jobbikban. Utólag visszagondolva ha nyer a Jobbik, Volner János vagy Kovács Béla kaliberű emberek lettek volna miniszterek? Elég ijesztő gondolat!

ma 10:46
 3/4 anonim ***** válasza:

"Volner János vagy Kovács Béla kaliberű emberek lettek volna miniszterek?"

Volner nem ijesztő, na de KgBéla, na az durva. Annyira nagymagyar, hogy kimenekült oroszországba putyinnyaloncnak. Na még jó hogy összeomlott a párt, ha ez a botrány mint potens ellenzéket éri az nagy baj lenne. Amikor először derült ki róla ez a dolog, meggyőződésem volt hogy hazugság, de most hogy kiderült a sötét valóság, eléggé szégyenlem. Hiszen én is jobbikos voltam anno.

ma 10:57
 4/4 anonim ***** válasza:
A Jobbik veszett volt már amikor vége lett a választásnak. Vona mindent feltett egy lapra a néppártosodással, ami a párt radikális felének nem tetszett, és a radikális szavazóknak sem. Egyetlen dolog tartotta össze a Jobbikot, az esély a győzelemre. Vona ezt tudta, nem véletlenül ígérte meg, hogy lemond ha nem nyerik meg a választást, hiszen tudta hogy mindkét oldal őt fogja okolni a vereségért. A párt akkor is kettészakadt volna ha ő ott marad, így viszont még azelőtt lelépett, hogy a Jobbik robbant volna. A saját részéről ez volt a jobb döntés. Hogy ha maradt volna, a maradék néppártosodott Jobbikot mennyi időbe telt volna újra felépíteni és milyen erő lenne belőle, azt meg nem tudjuk megmondani.
ma 11:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!