Óriásit nyert a Fidesz az időközin. Ehhez mit szólsz?

"hatalmas részvétel mellet"
Te a Minimax-ot nézted, gyerek? 32,7% volt a részvétel a szavazásra jogosultak körében. Ez hol hatalmas részvétel, te isten verése...?🤦♀️
Én csak azt láttam, hogy a fidesz 50%-ot bukott.
2022-ben 23500 szavazatot kapott, most 12000-t sem!
MP már tavaly megmondta, nem teszi ki a jelöltjeit egy szánalmas, személyeskedő hír csatába feleslegesen, 2026 előtt.
Különben is, ha a Tisza egy “semmi” párt, akkor miért megy éjjel nappal az ájvékolás, az államilag finanszírozott médiákban? Mindig az kiabál, aki fél!

Sami101 az ilyen torzító alábecslés miatt döbbent meg mindenki a 2022es kétharmadon. Lehet ebbe ringatni magunkat, de szerintem ez önámítás, ha erre épít a Tisza akkor ugyanúgy fog járni mint MZP..
Tolnában vagy minden fideszes elment szavazni (ezt minden objektív elemző kizártnak tartja) vagy emberre pontosan ugyanannyi fideszes van ott mint az országos választásnál volt. (60% részvétel 24ezer fideszes, 30%részvétel 12 ezer fideszes, matek..) De Tolna csak egy körzet a sokból, nem kéne lealacsonyodni arra a valóságtagadó szintre amikor egy jelentéktelen győzelmet sem lehet elfogadni a másik párt felé, hanem a saját győzelmünknek akarjuk beállítani. Ezzel a hozzáállással azt a körzetet biztosan nem fogja megnyerni az ellenzék.

2022-ben Potápira 24362 fő szavazott, ez a szavazatok 62,44%-a volt.
Most Csibire 11913 szavazat érkezett, ez 63,7%.
A kettő között eltelt 3 év, a szavazatok száma megfeleződött, ahogy azok száma is, akik elmentek szavazni.
A nagy különbség azonban, hogy 2022-ben a roncsellenzék sokakban fel sem merült alternatívaként (pl. Gyurcsány miatt, vagy úgy általában a "füstös hátsó szobás alkuk" miatt), most meg van egy tetszik-nem tetszik jelentős kihívó, Magyar Péter, aki kb. úgy aránylik Orbánhoz, mint ahogy a fiatal Orbán aránylott Kádár Jánoshoz. És ő most távol maradt.
Nem úgy tűnik, hogy ebben az ősfideszes körzetben a fidesznek lennének tartalékai a mostani eredményhez képest.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!