Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Miért nem kötelezik tartalékos...

Miért nem kötelezik tartalékos katonai szolgálatra azokat akik felvettek valamilyen otthonteremtési támogatást?

Figyelt kérdés

2015 óta vannak otthonteremtési támogatások.

Csok,Csok plussz,falusi csok, baba váró.

Több mint 250.000 vették igénybe ezeket a támogatásokat, otthonteremtés céljából.

Cserébe ezt a több mint 250.000 embert lehetne kötelezni 1-2 év tartalékos katonai szolgálatra, visszamenőlegesen

Nézzük a tényeket,akik felvették a támogatásokat relatíve fiatalok, motiváció téren is sokkal motiváltabbnak kell lenniük,mert az adófizetők pénzéből otthont tudtak teremteni( itthon van a lakásuk, házuk, családjuk) tehát van mit veszteniük.

A katonaság létszám hiánya is megszűnne.

Megszűnne a társadalmi feszültség is.

ma 13:39
 1/7 anonim ***** válasza:
29%
Pont nem családosokat kellene ilyenre kötelezni, hanem az öreg kisasszonyokat, öreglegényeket, ugyanis nekik sok vesztenivalójuk nincs.Gyerekük úgysincsen.
ma 13:42
 2/7 anonim ***** válasza:
66%

"A katonaság létszám hiánya is megszűnne."

Tartalékos katonának lenni a legkisebb harci értéket képviselő ebben a rendszerben, a szakavatott katonaságtól rettentő távol van (25 nap kiképzéstől ne is várj mást) és a megnevezés ellenére inkább arra szolgál, hogyha valami katasztrófa van, akkor csak legyen személyzet támogatni (nem helyettesíteni) a honvédséget pl.: legutóbb az árvíz idején.

"Megszűnne a társadalmi feszültség is."

Szerintem még a rákot is gyógyítaná. Vagy nemcsak a levegőbe beszélünk?

ma 13:47
 3/7 anonim ***** válasza:
100%
Én sem vagyok oda a családtámogatásnak nevezett pénzosztásnak, de nagy marhaság ami írsz.
ma 13:49
 4/7 anonim ***** válasza:
33%
Abban igazad van, hogy "valamit valamiért" elvet kellene/kellett volna kialakítani már az elején ezekkel szemben.
ma 13:57
 5/7 anonim ***** válasza:
29%
Én meg azt nem értem, hogy az ilyen kérdéseket megfogalmazók - a téma lényegtelen - miért a más farkával akarják verni a csalánt?
ma 14:08
 6/7 Justinianus ***** válasza:
Nem, téged kellene, de állandóra. :)
ma 14:24
 7/7 anonim ***** válasza:
57%

"Csok,Csok plussz,falusi csok, baba váró."

Rendszerváltáskor kamatostúl vissza kell venni ezeket a pénzeket, mert ezek lopott pénzek. Aki elfogadta, az orgazdaságot követett el.

ma 14:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!