Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » A magyar lakosság képes lenne...

A magyar lakosság képes lenne visszavágni az áremelésekért és blokkolni bizonyos termékeket, szolgáltatásokat?

Figyelt kérdés
Saját példámból indulok ki, mióta ennyire elszálltak az élelmiszerárak, kevesebbet járok vásárolni, kevesebbet költök feleslegesen élelmiszerre, csak azt a pár alap élelmiszert veszem meg ami mindenképp kell, az olcsóbb/akciós termékeket keresem, a drágább boltokat kerülöm stb. Meg lehetne egy ilyen passzív ellenállási mozgalmat szervezni, amiben tudatosan és drasztikusan csökkentené a fogyasztását a magyar társadalom? Nem csak az élelmiszervásárlásra vonatkozóan, üzemanyag, ruhák, szolgáltatások (pl. szépségipar) stb jó pár hónapra földbe állítani a kereskedelmi forgalmat.
jan. 10. 20:59
 1/5 anonim ***** válasza:
100%
Nem, mert mindenki mindent vesz, mert "totál szüksége van" a legújabb okostelókra pl.
jan. 10. 21:10
 2/5 anonim ***** válasza:
Elvileg alapnak kellene lennie hogy nem veszel folosleges szemetett.
jan. 10. 21:57
 3/5 anonim válasza:
Na akkorcsak lenne áremelkedés!
jan. 10. 21:58
 4/5 anonim ***** válasza:
Ennek amúgy van valami köze a labdajátékokhoz?
jan. 10. 22:06
 5/5 anonim ***** válasza:

Nos, én amikor berobbant az élelmiszerár infláció 2023 elején 25 kiló felesleg volt rajtam, azt mind leadtam már. Összesen ha van még 1-2 kiló zsírfelesleg rajtam aztán kakukk.

Szimplán azért, mert kiszámoltam a boltban ha nem venném meg az adott kaját mennyit spórolhatnék, és ráadásul le is fogynék végre.

jan. 10. 23:21

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!