Orbán Viktor milyen vallású?
Kereszténynek mondja magát.
A közvéleményben ezt sokszor megkérdőjelezik azonban.
Egyesek szerint: “beás cigány” származású.
Orbán papíron református, de amúgy sosem köteleződött el se valamelyik felekezet, és szerintem úgy a kereszténység felé sem. Nála ez kirakat. Ez azon látszik, hogy a gyerekeit is összevissza kereszteltette. Ahogy írták, volt, amelyiket Iványi keresztelte. Épp ahol talált haveri papot/lelkészt. Nincs neki kiforrott, elköteleződött hite, ez csak egy vallásos máz.
"Egyébként mondtak már érte misét születésnapján. Erről eddig egyetlen katolikus ismerősöm sem hallott, csak halott lelki üdvéért (halott emlékére) szoktak misét mondani. És természetesen elképzelhetetlen lenne más felekezetű (nem katolikus) személy emlékére misét mondatni."
Nem Orbánt védve, de miseszándékot lehet élő emberért is kérni. Olyanért is, aki nem katolikus. Értem is volt már szentmise. Sőt, miseszándék lehet akár nem emberért, hanem valamilyen ügyért: pl. a szerzetesi hivatásokért, egy házasság megjavulásáért, jó termésért, stb. Szóval akár lehet Orbánért is szentmisét mondani: csak nem mindegy, hogy miért. Hálát adunk, hogy ő a vezérünk, vagy mondjuk a megtéréséért? :)) Az az adott pap hibája, hogyha bejön egy ilyen miseszándék, hogy valaki Orbánért kér misét, akkor azt hogyan kommunikálja. Miseszándékot szokás a mise elején bemondani. Ha csak azt mondja, hogy ezt a misét Viktor megtéréséért mondjuk, akkor szerintem fel se tűnik senkinek. Ha hosszan ecseteli, hogy milyen jó miniszterelnök, és adjunk érte hálát, az már elég felháborító és amúgy nem is szentmise keretei közé való. Nem tudom, ez a konkrét eset hogyan zajlott, én nem voltam ott.
A 6#-ost kiegészíteném:
Viktortista, az egyedi nézetei miatt.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!