Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » A magyar vidék hogy fogja...

A magyar vidék hogy fogja bírni az idei minimálbér emelést? Mert Budapesten vásárlóereje már nem bírja a további áremelést.

Figyelt kérdés

Most voltam egy belvárosi kocsmában, és az előző évekkel ellentétben most egy fillérrel sem emelkedtek az árak meglepő módon. És miután utána puhatolóztam az volt ennek az oka, hogy az infláció miatti árnövelések hatására a forgalom jelentősen visszaesett, tehát egyszerűen már nem bírják tovább emelni az árakat, mert félnek hogy még több vendéget veszítenek és végül rosszabbul jönnek ki.

Ebből adódóan a bérek sem emelkedtek, mert nincs miből magasabb bért adni. Igaz, itt eddig sem minimálbért adtak, de annál nem olyan sokkal többet.

Vidék hogy fogja bírni, ha Budapest belvárosa sem bírja a további bérnövekedéseket? Itt nem erőszak a béremelés mert nem minimálbért adnak, de vidéken sok helyen azt adtak, azok hogy fogják kigazdálkodni, akik eddig is alig bírták kitermelni a minimálbért?

jan. 2. 20:53
 1/3 anonim ***** válasza:

Fél éve munkanélkül... Leépítések, részleg bezárások...

Ugyan ez a tendencia van kilátásban idén is, ahol nem bírják a kötelező béremelést, ott létszám csökkentés. Amúgy is forgalom csökkenés van, mert kevesebben dolgoznak.

Nekem még van tartalékom, de az se végtelen, még úgy is hogy csak a megélhetésre kell pénz.

jan. 2. 21:25
 2/3 anonim ***** válasza:
Pesten nem mindenhol fizetnek a minimálbér felett.
tegnap 12:18
 3/3 anonim ***** válasza:
Sehogy
tegnap 12:56

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!