Miért kell fizetni a szemelyiert is? Miért mondták 10 napja hogy nem lesz fizetős ha végül a szilveszteri saláta sunyi törvényben atnyomjak?
Nem kell fizetni ezután sem, ha lejárt.
Csak akkor, ha elhagyod.
Szándékosan csúsztattak a balmédiában. Persze, mikor a belügy nyomatékosan közzé tette, hogy a híresztelés kacsa, nem helyesbítették.
1-es, 2-es, 3-as válaszok írói! (2024. dec. 31. 23:18, 23:19, 23:28)
A Magyar Közlöny is „Szándékosan csúsztat”, „kacsa” ami megjelenik benne, kétségbevonható hírforrás?
[link] a 11492-es oldalon a 19. tétel.
az a bakj én sokszor berúgok elhagyom és nem lesz pénzem újra
de majd leülöm ha úgy adódik :D
#5 továbbra is a HVG hazudik, a jogosítványoknál már évek óta így van
a lejárt jogosítványt ingyen cserélik, lejárati idő előtt pedig térítés ellenében
nem tudom, hogy a HVG egybites cikkíróinak ez miért nem teljesen világos
a hivatali eljárás elnevezése "saját kérésre", amikor lejárt okmányt cserélsz akkor az van odaírva, hogy okmány lejárta miatti csere
↑ 7! (2025. jan. 1. 02:59
Csak az online igényelt vezetői engedély csere (lejárt érvényesség esetén) illetékmentes évek óta; vannak feltételei, amelyek nem mindig teljesülnek. Pl. a háziorvosom nem tudja az EESZT-re feltölteni a dokumentumot; de messze nincs egyedül ezzel, itt a gyakorin is több ilyen eset olvasható. Októberben igényeltem, csak személyesen tudtam, ezért illetéket kellett fizetnem; igaz, az életkorom miatt kis összeget, de ezt kétévente kell ismételni.
Képen (adatok kitakarásával) a kapott adatlap: [link]
Amúgy a kérdés a személyazonosító igazolvány igénylésének mától fizetendő 7 700 Ft-os illetéke, ugyanis eddig évente egy alkalommal – októl függetlenül – illetékmentesen volt igényelhető.
A Magyar Közlönyben megjelent 19/2024 (XII. 31.) MK rendelet 1. számú mellékletének II. része – Egyéb okmányok kiállításával és pótlásával kapcsolatos eljárások – „az állandó személyazonosító igazolvány” „7 700 Ft” nem tartalmaz részletezést arra vonatkozóan, hogy milyen okból kerül kiállításra.
Az igaz, hogy [a hivatali eljárás elnevezése "saját kérésre", amikor lejárt okmányt cserélsz akkor az van odaírva, hogy okmány lejárta miatti csere], csak azt nem tudom, hogy az illetékfizetési kötelezettségnél hol látod a rendeletben a megkülönböztetést?
röviden : megoldható ingyen?
- igen
HVG propaganda takarodj
ez kb olyan szintű rinyálás, mint amikor a balos hívek minden év februárjában előadják, hogy drága az eper orbán
nem tudok eperkrémet készíteni az unokáknak orbán!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!