Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Orbánék abba fogják hagyni a...

Orbánék abba fogják hagyni a lopást?

Figyelt kérdés
Szerintem már alaposan kilopták magukat. Így most már nyugodt szívvel lehet rájuk szavazni, mert nem szorulnak rá, hogy többet lopjanak tőlünk. Ha új vezetők jönnek, gyorsan akarnak meggazdagodni, ezért többet akarnak lopni. Egyetértesz?

tegnap 08:26
1 2 3
 11/22 A kérdező kommentje:
Konkrétan ellopták a magyar jövőt. Kiárusították, eladósították, haveroknak átjátszották bagóért vagy ingyen elosztogatták nekik az ország javait, mindent elkótyavetyéltek. A nemzeti vagyon ma kevesebb, mint amennyi 2010-ben volt. Tönkretették az államot!
tegnap 11:27
 12/22 anonim ***** válasza:
0%

#11 Szóval nem loptak el semmit, csak nyomni próbálod a propagandát.

Magyarországnak pont hogy az elmúlt évtized fejlesztései biztosítják a jövőjét. 1 millióval többen tudnak ma dolgozni, pont annak köszönhetően, hogy munkahelyeket hoztak létre. Nőttek reálértéken is a bérek, pont mert a munkaerőre van szükség és nem munkanélküliség van.

Nincs eladósítva az ország, nem felélték a felvett hiteleket hanem beruházásokra fordítják és ezeknek visszajön az értéke.

Mivel nőtt az állami tulajdon, mert visszavásárolták amit elődeik eladtak és új beruházásokat végeztek el, át sincs játszva semmi senkinek.

"A nemzeti vagyon ma kevesebb, mint amennyi 2010-ben volt. "

Pont az ellenkezője az igaz, a nemzeti vagyon ma jóval több, mint volt 2010-ben. Az ország pedig nincs tönkretéve, bármennyire is szerettétek volna ha ez történik, mert megtettetek érte mindent, hogy úgy legyen.

tegnap 11:42
 13/22 A kérdező kommentje:
Hát nem tudom...azt látom, hogy Orbán környezete iszonyatos mértékben meggazdagodott miközben neki papíron semmije nincs. Remélem, hogy ennyivel már beéri és nem akar többet lopni. Jómagam rosszul élek, sajnos rosszabbul, mint 15 évvel ezelőtt, az ország tönkretételéért isten bizony semmit nem tettem a panaszkodáson kívül. Én abban bízom, hogy innen már csak felfelé vezet az út vagy azért, mert jól kilopták magukat az elvtársak vagy más miatt.
tegnap 12:09
 14/22 anonim ***** válasza:
0%

#13 Akkor nyisd ki a szemed rendesen és azt fogod látni, hogy MINDENKI akinek cége van és ért hozzá az jelentősen gazdagodott. Képzeld, még gyurcsányék cégének is jelentősen nőtt az értéke, bevétele 2010-t követően és az összes ellenzéki pénzemberé IS, éppen úgy mint a kormánypártokat támogatóké.

Még mindig nem tudtál semmit leírni amit elloptak volna. Az ország még mindig nincs tönkretéve, az egyéni helyzetedért pedig nem Orbán vagy gyurcsány vagy MP a felelős, hanem te magad.

tegnap 12:36
 15/22 A kérdező kommentje:
MÉGIS MIT KÉPZELSZ TE MAGADRÓL, HE?!? MI AZ, HOGY ÉN VAGYOK A FELELŐS BÁRMIÉRT! TÁN ISMERSZ? PL. 3000 MILLIÁRD FT NYUGDÍJMEGTAKARÍTÁST LOPTAK EL, HOL VANNAK AZ EGYÉNI NYUGDÍJSZÁMLÁK, AMIT ORBÁN SZEMÉLYESEN MEGÍGÉRT? Na erre felelj, ha tudsz!
tegnap 12:57
 16/22 anonim ***** válasza:
0%

#15 Elképzelem ahogy ordibálsz és közben toporzékolsz. eddig is elég nevetséges volt a hiszti amit csináltál, de ez a csúcs.

Fáj remélem, mert megérdemled!

tegnap 13:02
 17/22 anonim ***** válasza:
100%

Kérdező!

Miért élsz rosszul, mit várnál a kormánytól, hogy jól élj? Hol dolgozol?

tegnap 13:14
 18/22 anonim ***** válasza:
78%

"Mondjátok már meg végre KONKRÉTAN mi van ellopva?"

Hogy mit loptak el?

Hol kezdjem?

Az a baj nem vagyok a szakértője aki a megfelelő lenne a feladatra hogy ezt összeírja, de így amatőrként is el lehet csak úgy pár dolgot mondani erről:

Magánnyugdíjpénztárakat tudtommal teljesen ellopták, többezer milliárd forint ami eltűnt a kötségvetés süllyesztőjében.

Hasonlóképp többezer milliárdot költöttek olyan atomerőműblokkokra amikből még semmi nincsen kész, és a jövője is erősen kérdéses.

Ne mondja nekem senki hogy az mind tisztességesen lenne felhasználva hiszen nevetségesen sok pénz ez még akkor is ha egyszer beérne. De valószínűleg semmi nem is lesz abból sem, hiszen politikailag is komprommitált az egész projekt.

A lopás leglátvanyosabb része a közbeszerzések, amik során sokezer milliárdot loptak el évről évre, amik mint láthatjuk olyan embereket hízlalnak vele mint Tiborcz István vagy Mészáros Lőrinc. Elég látványos itt a lopás, hiszen ugye Simicska bukása után az új ner lovagok ott folytatták ahol simicskáék abbahagyták. Minden közbeszerzést csakis ők nyerhetnek meg amin indulnak. A többiek legfeljebb alvállalkozókként kaphatnak valamit.

Nálam tájékozottabb emberek persze folytathatják a sort, de számomra ezek is bőven elég ahhoz hogy ez a lopás vád megálljon, ezek tények, amik magukért beszélnek.

tegnap 14:17
 19/22 anonim ***** válasza:
73%

"MÉGIS MIT KÉPZELSZ TE MAGADRÓL, HE?!?"

Ne haragudj kérdező, de aki szerint van olyan hogy valakik "kilopják magukat" az nem értelmesebb azoknál mint akik a lopás tényét tagadják veszettül.

Én elszégyellném magamat helyedben, mert ez a gondolatsor ami a kérdést szülte (ha komoly) akkor nagyon leír téged.

Szóval jobban jársz ha ennyi ésszel megmaradsz a fidesznél mert értelmesebb közegben ilyen gondolkodással nagyon magadra maradsz.

tegnap 14:22
 20/22 anonim ***** válasza:

#18 "Magánnyugdíjpénztárakat tudtommal teljesen ellopták, többezer milliárd forint ami eltűnt a kötségvetés süllyesztőjében."

Nem jól tudod. A pénz oda ment ahonnan el kellett venni korábban amiatt, hogy a járulékok magánpénztárhoz mentek. A nyugdíjat mindenki megkapja a befizetései után, ez az ami a járulék befizetésével jár az illetőnek. Akkor is ez történt volna ha marad a magánpénztárnál a pénz. Semmi nem tűnt el belőle.

"Hasonlóképp többezer milliárdot költöttek olyan atomerőműblokkokra amikből még semmi nincsen kész, és a jövője is erősen kérdéses."

Készen lesz, a Paks 2 beruházás épül és az lett kifizetve csak ami el is készült már belőle. Semmi nincs ellopva, az erőmű magyar állami tulajdon lesz és a szerződés szerinti költséggel.

Amúgy érted te mit jelent a "több ezer milliárd"? Nem hiszem.

"Ne mondja nekem senki hogy az mind tisztességesen lenne felhasználva hiszen nevetségesen sok pénz ez még akkor is ha egyszer beérne. "

Ennyi egy atomerőmű építés költsége, mai áron 12,5 milliárd €. A finneknél 2 éve kezdte meg a működését egy új atomerőmű blokk, azt 2005-ben kezdték el építeni. "Eredetileg 2009 májusában akarták bekapcsolni az ötödik finn atomerőművi egységet, ám a kezdetben 3,2 milliárd euróra kalkulált költségigény végül meghaladta a 11 milliárd eurót" Szimplán csak nem vagy tisztában az ilyen erőművek árával, ami utána sok évtizeden keresztül fogja termelni az áramot.

[link]

"A lopás leglátvanyosabb része a közbeszerzések, amik során sokezer milliárdot loptak el évről évre, amik mint láthatjuk olyan embereket hízlalnak vele mint Tiborcz István vagy Mészáros Lőrinc. "

Megint egy konkrétumok nélküli állítás amiben ugyanúgy nem mondtál semmit, mint eddig sem.

"Minden közbeszerzést csakis ők nyerhetnek meg amin indulnak."

Egy újabb hazugság. Fogalmad sincsen hányan indulnak és milyen közbeszerzéseken.

Te se mondtál semmit, csak ismételgeted a konkrétumok nélküli propagandát. Vagyis nincs ellopva semmi csak neked nem tetszik hogy a fidesz van kormányon. Erre egyszerűbb annyi, hogy o1g, pont annyi a valóságtartalma és az értelme.

tegnap 14:32
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!