Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Azok a tömegek, akik tényleges...

Azok a tömegek, akik ténylegesen ki lettek semmizve Orbán uralma alatt, miért nem ébrednek erre rá?

Figyelt kérdés

14 év alatt brutális mennyiségű EU-s pénz érkezett ide, és nyugatabbra legalább háromszor ennyi bért kapnak az autógyárakban a munkások, mint nálunk. És nem azért, mert itt ne akarnák megfizetni őket, hanem mert a magyar kormány szándékosan az olcsó munkaerő kiárulására játszik. Tehát a legkevésbé sem a magyarok érdekeit nézi, ellenkezőleg.

A rezsicsökkentésről is ezerszer kiderült már, hogy kampányfogás, jelenleg az áram a legdrágább nálunk az EU-ban (vagy legalábbis nemrég még az volt).

A KATÁ-t is elvették, ami főleg azokat a kétkezi melósokat sújtotta, akik építőiparban, villanyszerelőként, burkolóként dolgoztak maszekban - nincsenek kevesen.

Ha ez nem lenne elég meggyőző, utolsók vagyunk az EU-ban az egy főre jutó fogyasztás alapján, és 100 emberből mindössze 4 ember fizetése éri el az EU-s átlagbér szintjét - gyalázat...

És ezek után azt látom, hogy fideszes csoportokban szétlájkolják a minimálbér-emelésről szóló ígéreteket, ami egyébként azonnal be fog épülni az árakba és senki nem érez majd belőle semmit.

Mi a varázslat és ködfátyol nyitja itt, miért nem érzik ezek az emberek, hogy sokkal, de sokkal jobb lehetne nekik, ha nem hagynák, hogy a példaképeik a yachtjaikról, közpénzen vásárolt kastélyaikból integessenek rájuk vissza röhögve?

dec. 27. 08:42
1 2
 11/17 Senior Séf ***** válasza:
35%
Ráébredtek-tünk. És akkor mi van? Csináljunk forradalmat?
dec. 29. 16:28
 12/17 A kérdező kommentje:
#11 Igen. Nyilván nem te, hanem aki hajlandó kockáztatni is a változásért, nem csak bólogat az őt kisemmiző hatalom előtt.
dec. 29. 18:23
 13/17 anonim ***** válasza:
6%
Amióta világ a világ vannak nagyon szegények meg nagyon gazdagok. Orbán ide vagy oda , ez így is marad.
dec. 29. 20:41
 14/17 A kérdező kommentje:

Igen, csak a gazdagok nem a köz pénzén gazdagodnak valkinek-vagyok-a-valakije alapon egy normális országban, hanem képesség és piaci körülmények alapján.

Egy fideszes amúgy ezt mondja magának, amikor az imádott példaképei röhögve integetnek vissza rá a yachjukról?

dec. 30. 02:06
 15/17 anonim ***** válasza:
45%

Ha rám gondoltál hogy “fideszes” , én nem függök és nem vagyok kitéve egyik pártnak sem. Gyurcsány alatt sem volt semmi gondom bajom meg Orbán alatt sem.. Magyar Péter alatt sem lesz.

Nepotizmus: olyan jelenség, amikor valaki a saját családtagjait, rokonait vagy közeli ismerőseit részesíti előnyben, különösen munkahelyi vagy politikai pozíciók betöltése során, függetlenül azok képességeitől vagy szakmai alkalmasságától.

Ez nem magyar jelenség meg “normális ország” hanem evolúciós örökségünk.

Az emberek természetesen segítik közeli rokonaikat, például gyermekeiket vagy testvéreiket, anyagi és érzelmi támogatással. Ez az ösztönös segítségnyújtás a nepotizmus alapját képezi a modern társadalomban. A családtagok előnyben részesítése az evolúciós múltban magasabb túlélési esélyeket biztosított a csoportnak, mivel a kölcsönös támogatás erősítette az összetartást. Ez a szokás később a társadalmi rendszerek részévé vált, például politikai és gazdasági nepotizmus formájában. Törzsi társadalmakban a vezetők gyakran rokonaikra támaszkodtak a hatalom fenntartása érdekében, mert ez garantálta a lojalitást.

Majd gondolod hogy jön egy következő ember vagy rendszer, és csettintésre felülír több millió éves evolúciós örökséget. Ezért írtam, így volt, így van, így is marad.

dec. 30. 05:42
 16/17 anonim ***** válasza:
100%
Amiket leírtál, krumpliosztás alkalmával sorban állás közben egyszer megpróbáltam elmagyarázni egy egyszerű fidesz szavazónak, aki nagyon szidta az ellenzéket, böfögte fel a propagandát. Végighallgatott, pislogott rám, majd ott folytatta a propaganda felmondását, ahol abbahagyta. Megkérdezte, miért vagyok ott és miért nem vagyok hálás, mivel szerinte a krumpliosztással csak segíteni akarnak nekünk. Falra hányt borsó ezeknek akármit is elmagyarázni, mert annyira buták, hogy nem képesek felfogni.
dec. 30. 08:52
 17/17 anonim ***** válasza:

15.: Részben igazad van, de több társadalom van, ahol kicsi a nepotizmus mértéke. Nálunk elég magas, vannak helyek a világon, ahol még magasabb.

Evolúció ide vagy oda, ezt meg kellene haladni, mert a korrupció egyik formája.

dec. 30. 13:15
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!