Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » A pedagógusok bérének növelésé...

A pedagógusok bérének növelésével nem lesz infláció?

Figyelt kérdés

A gazdaság nem lesz jobb és nem is lenne miből emelni h már annyit kapnak mint egy mérnök aki multinál van...

Ennyi erővel lehetne a minimálbért is sokkal emelni.

tegnap 14:12
1 2 3
 11/29 Telelő Teve ***** válasza:
51%
Igen, a pedagógus béremelés miatt óriási kréta és piros tinta ár-infláció lesz.
tegnap 14:44
 12/29 anonim ***** válasza:
64%
Logikailag nem. A pedagógusok bére érdemben nem emelkedik, de infláció az lesz.
tegnap 14:48
 13/29 anonim ***** válasza:
800 000 lesz 2025-ben a tanári átlagkereset, ami a diplomás átlagkereset 80%-a. Viszont nem a diplomás medián 80%-a. Simán lehet, hogy a diplomások többségének a tanári fizetés alatti a keresete, csak a felső 10% torzítja el (nyomja fel) az átlagot. Szerintem aki ennél is magasabb fizetést tart indokoltnak a tanároknak, az meg a gazdaságot nem érti, nem fizetheti az állam a versenyszférás bérek többszörösét. Viszont ami szerintem a Fidesz idiotizmusa, hogy nem folyamatosan tartották ezt a 80%-os szintet, hanem egyszerre oda emelik a béka s@gge alolról, ez így nem kiszámítható gazdasági környezet. Ha pl. én tudom, hogy tanárként ezt a 80%-ot megkapom garantáltan, lehet, ha azt a pályát választom. De nem tudhatom, s azt sem, hogy ez így marad-e hosszútávon.
tegnap 15:34
 14/29 anonim ***** válasza:

#12 Mi az, hogy érdemben nem emelkedik? Tavaly januárban 30%-t emelkedett a bérem, szeptemberben kb. 7%-t, most újra 20%-t fog.

Másfélszer annyit keresek majd, mint 2 tanévvel ezelőtt.

tegnap 15:51
 15/29 anonim ***** válasza:
30%
#14 Ezért tettem hozzá az "érdemben" szót. Évi 50%-os infláció mellett ez lópikula.
tegnap 15:54
 16/29 anonim ***** válasza:
49%
#15 mivel nem volt évi 50% infláció így csak az látszik milyen buta vagy.
tegnap 16:00
 17/29 anonim ***** válasza:
48%
Szerintem inkább az a buta, aki elhiszi, hogy 5% az infláció, miközben a boltban látja, hogy minden másfélszer annyiba kerül, mint tavaly ilyenkor.
tegnap 16:02
 18/29 anonim ***** válasza:
39%

Nem volt 50%-os infláció. ‘23-ban volt 17%, majd ‘24-ben 4% körül KSH. Ostobaság ez a mély-ellenzéki szekta hit, hogy minden adatot elcsalnak, forint zuhant vagy 15%-ot az euróhoz képest az utóbbi években. Az eurózónában pedig 3%-os infláció volt ‘23-ban, majd szintén 3% körül ‘24-ben (hozzávetőleges adatokat írok), ez kb. ki is adja azokat a számokat. A tanári fizetések reál értéke nagy mértékben nő.

tegnap 16:04
 19/29 anonim ***** válasza:
72%

Nem kell félteni a tanárokat. A lustább fajtája 3 forintot nem érdemel meg, mert csak melegedni jár be az iskolába. Az élelmesebb fajta meg gennyesre keresi magát feketén magánórákkal.

Van egy nagyon vékony réteg, azokat meg mutogatják a telexes riportokban meg a tv-ben, hogy nekik milyen rossz. A többiek köszönik, de jól vannak anyagilag. Más szempontból lehet nem, de az nem anyagi természetű kérdés.

tegnap 16:33
 20/29 anonim ***** válasza:
31%
#18 Maradjunk annyiban, hogy te a KSH-nak hiszel, én meg a saját szememnek.
tegnap 18:01
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!