Fideszes szavazók, mit reméltek 2025-től? Valóban jön egy szárnyaló gazdasági év?
Már éppen ideje. Bár így is álltuk a sarat a sok szemétkedő EU-s libernyákokkal szemben.
Tagja vagyunk egy közösségnek akik csak azzal vannak elfoglalva, hogy egymást csesztessék és büntessék. Állítom ilyen a KGST-ben sem volt. Bizottságosdit játszanak a jogállamiság kérdésében. Elképesztő.
1; a kérdés az volt, hogy mire alapozva vársz szárnyaló gazdasági évet 2025-re. Mert oké, a libernyákok nem adnak több pénzt, akkor majd az éppen háborúzó Putyin fog adni, vagy veszünk fel még több kínai hitelt, sokkal drágább kamattal, mint amit a libernyákok adnának?
Konkrétumok érdekelnek, nem csak a libsizés, mert azzal teli a padlás, bocs.
Sorban zárnak be az autógyárak nyugat európában.
A fidesz a magyar gazdaság gerincét az autóipari beszállító összeszerelő üzemekre alapozta. Az akkumulátor gyártás egy csődtömeg.
Mi a lóf-sz fog itt szárnyalni ?
Én nem is értem az embereket, ha most mondjuk jövőre nálunk fog a legjobban nőni a GDP akkor az a személyes életükben milyen plusszal fog járni?
BMW gyár most fog beindulni de átlag ellenzéki szerint az, hogy fele annyi autót fognak gyártani, mint amit terveztek lefelé húzza a gazdaságot.
Szóval én egy év gazdasági teljesítménytől semmit se várok, mert ez hosszabb távon érdekes.
Fideszesként azt várnám/ reménykedek benne, hogy kezdjen már valamilyen szinten megmutatkozni az emberek elégedettségében az, hogy egyre többet ér a fizetésük.
2019 év vége és 2024 év vége között 17,7%-kal nőtt az átlagfizetés vásárlóereje. (minimálbér is ilyen mértékben nőtt, mielőtt jönne a szokásos a nagy fizetések húzzák fel az átlagot ) Úgy hogy közben covid, háború volt.
EU-s szinten ez a 6. legnagyobb növekedés.
Finnországban(-16%), Olaszországban(-9,5%), Ausztriában(-8,8%), Dániában, Spanyolországban, Észtországban, Belgiumban és Szlovákiában ez idő alatt romlott a fizetések vásárlóereje.
És ez úgy történt meg, hogy közben Németországban és Ausztriában nem volt lényegi növekedés 5 év alatt, miközben ők a legfontosabb partnereink.
Abban reménykedek, hogy vége lesz az orosz-ukrán háborúnak és talán mérséklődik valamit a földgáz ára. (most kb. 30-40%-a az EU-s államok által fizetett árnak a háborúhoz köthető. (2019 előtt 3-szor annyi volt nálunk a gáz ára, most meg 5-ször annyi, mint az USA-ban, pedig valószínűleg náluk is felfelé vitte az árakat az, hogy mi hirtelen elkezdtünk tőlük nagy mennyiségben vásárolni)) Ez remélhetőleg az inflációra is jó hatással lenne és lehetne érdemben lazítani az alapkamaton.
Az egész keleti régióban eléggé beesett a mezőgazdasági termelés, átlag ellenzéki meg is fejtette, hogy Orbán de én félek, hogy azért, mert kevesebb műtrágyát szórtunk ki. Szóval itt is jó lenne egy alacsonyabb gázár vagy valami állami támogatás ha nem akarjuk még jobban tökön szúrni magunkat.
De biztos ha gondolkoznék többet még eszembe jutna pár dolog ami jó lenne ha megvalósulna.
"Fideszesként azt várnám/ reménykedek benne, hogy kezdjen már valamilyen szinten megmutatkozni az emberek elégedettségében az, hogy egyre többet ér a fizetésük."
Én csak azt látom hogy az euro árfolyam 2024 januárhoz képest kb. 9 százalékot emelkedett. Tudom hogy magyarország törvényes fizetőeszköze a forint de az áruk jelentős részét euroért vagy dollárért vesszük tehát a forint gyengülésének van hatása a fizetésem vásárlóerejére.
Nem tudom melyik multi fog 9 százaléknál nagyobb fizetésemelést adni a dolgozóinak. Amelyik kevesebbet ad annak a bérköltsége csökkenni fog 2025-ben mert az anyacégek dollárban vagy euroban számolják a magyarországon működő befektetéseik költségeit.
Ez pedig csak a fidesznek jó mert a nyíltan hirdetett olcsó munkaerő politika a forint folyamatos értéktelenedése miatt garantált.
De miért is jó ez a magyar családoknak ?
Fideszesként nem hiszem h jobb lesz az életszínvonala bárkinek is a kormánynak köszönhetően.
Ezért kéne már pihenőre küldeni a csapatot…
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!