Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Miért van az, hogy Márki-Zay...

Miért van az, hogy Márki-Zay még a 2022-es vereség után is vakon hisz a gyurcsányista összefogásban?

Figyelt kérdés

Állandóan azt mantrázza, hogy Magyar Péter reméli, lesz olyan bölcs és belátja, hogy összefogás nélkül nem megy 2026-ban. Két kérdés merül fel bennem.

1. A választási vereség éjszakáján ott állt egy szál Donáth Annával az oldalán a pódiumon, minden más szövetségese elpárolgott mellőle. Ennyire gerinces, valamirevaló emberek ezek. Biztos ilyenekre szeretnénk az országot bízni.

2. A választási eredmény olyan szinten kudarc volt, hogy azon még a Fidesz is meglepődött.

Miért gondolja ez az ember még ezek után is azt, hogy működőképes ez a koncepció? Szerintem rajta kívül mindenkinek világos, hogy ha Magyar Péter összefogna nem csak Gyurcsánnyal, de bárkivel a régi ellenzékből, ott nem szavazatok keletkeznének, hanem csak mennének. Nem beszélve arról, hogy ezt a Fidesznél tudják a legjobban, nem hiába próbálják minden erejükkel összemosni a böszmével Magyart.

tegnap 18:51
1 2 3
 21/29 A kérdező kommentje:

"22-ben is kb. 10% elment MKKP-re, Mi Hazánkra, marad 60%."

A Mi hazánk egy jobboldali párt, soha nem volt a hagyományos ellenzék része, ezt úgy értem, hogy a javarészt baloldali pártokból álló tömörülésre soha nem szavaznának le. Egyébként ezért is baloldalizzák a Tiszát a jobboldali propagandamédiumok, hogy elidegenítsék tőle a jobboldaliakat.

tegnap 22:16
 22/29 anonim ***** válasza:

#20 Én is hallgattam Márki-Zay Péter beszédét, és nekem egyáltalán nem az jött le belőle. Pontosan értem, hogy miért kéne előválasztás bizonyos esetekben. És eszembe sem jutott, hogy ez a "gyurcsányista összefogással" lenne egyenlő. Szerintem egyes Tisza szimpatizánsok hajlamosak kicsit túlgondolni a dolgokat. (Le sem merem írni, hogy ezzel melyik párt tagságára vagy szavazóbázisára emlékeztetnek, mert nagyon megsértődnének.)

És sajnos abban sem vagyok biztos, hogy esetleg nem pont a kérdező akarja-e ezt az érzetet erősíteni.

tegnap 22:26
 23/29 anonim ***** válasza:

Azért egy linket bedobhatnál, hogy mikor és hol mondott ilyet.

'22-ben hitték az összefogásban de nyilvánvaló volt, hogy Fletó meg pár jómadár inkább hátbaszúrja őket.

Az is abszurd volt, ha valaki elhitte az ellenzéki 2/3-dot, mert még a kormányváltás is necces volt. Én max annyit láttam akkor az összefogásban, ha működött volna, hogy nincs Fidesz 2/3 (önmagában, mert a mihasznák borzalom besegít a fidesznek úgyis).

MZP az előválasztást tartja jónak, amellyel alapvetően nincs gond de jelenleg a Tisza esetében ez nem releváns, mert ahhoz kellene minden körzetre egy jelölt.

Üdv, egy pártfüggetlen

tegnap 22:46
 24/29 anonim ***** válasza:
#22: Neked nem ez jött le, mert követed a politikát és érted a különbséget. De az átlagember nem így gondolkodik és nem ezt látja.
tegnap 23:11
 25/29 anonim ***** válasza:
#23 Én hallgattam MZP beszédét. Egy szóval sem beszélt Gyurcsánnyal való összefogásról. Előválasztásról beszélt, de nem arról, hogy minden körzetben legyen előválasztás, hanem hogy csak néhány helyen, olyan ellenzéki politikusok esetében, mint pl. Hadházy Ákos legyen előválasztás. Mert ha a Tisza ráindít Hadházyra, akkor a Fidesz már akár 34%-al is el tudja vinni a választókerületet. Ebbe magyarázzák bele bizonyos tiszások(?), hogy ez a "gyurcsányista összefogást" jelenti. Arról lehet vitatkozni, hogy legyen-e néhány helyen ilyen előválasztás vagy ne, de az egészen biztos, hogy nem "gyurcsányista összefogásról" beszélt MZP.
tegnap 23:11
 26/29 anonim ***** válasza:
#25: Sajnos mindegy, hogy miről beszélt MZP. Én értem, te is érted, de a tömegek nem fogják. Nem kell ahhoz valójában gyurcsányista összefogásnak lennie, hogy az emberek ezt lássák bele. 4 kétharmad után még mindig nem érted, hogy hogyan működik a propaganda és hogy mik azok a pontok, amikre nagyon érzékenyek a választók?
tegnap 23:15
 27/29 anonim ***** válasza:
#26 Dehogynem értem. Csak szerintem nem pont ezekben kéne őket erősíteni. De különben a 25-ös választ nem neked írtam, hanem a 23-asnak. Mert ő meg azt hitte hogy MZP álltalános előválasztást akar, minden körzetben.
tegnap 23:28
 28/29 anonim ***** válasza:
és amúgy mi a különbség az összefogás és aközött, hogy visszalépünk a másik javára, hogy az egybites balos szavazókat tereljük
tegnap 23:38
 29/29 anonim ***** válasza:

Kérdező, ha neked van két gyereked, a másiknak egy gyereke, a harmadiknak szintén egy gyereke, a marha meg ellett közbe' nyócat, akkor kár is azon agyalni, hogy a kettes nélkül vagy a kettesen fintorgó hármas nélkül indultok neki a marháknak.

Kezdje el felfogni mindenki, hogy nagyobb már a baj ebben az elmarhult 21. századi társadalomban, hogy azt bármiféle matekkal helyre lehessen hozni. Gyököt is vonhattok a Gyurcsánnyal meg anélkül is.

Azért hogy mondjak is valami biztatót. Nem mi vagyunk az egyetlen szeglete a világnak, ahol a marhák többen vannak hatszor vagy hatszázszor. Mégse hagyják mindenhol, hogy a marhák kedvükre letaposhassák őket a tisztaszoba közepén. Csak ahol a marhánál is hülyébbek vannak.

ma 00:54
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!