Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Magyarországon miért küldik...

Magyarországon miért küldik el a fenébe, aki tanulást, fejlődést javasol?

Figyelt kérdés

Én a karrier rovatban szoktam válaszolni kérdésekre.Ritkán itt a politikai rovatban is.

Igen sok esetben, elküldenek melegebb éghajlatra, amikor azt tanácsolom,hogy a saját egyéni versenyképességét növelje az illető.Ez nem feltétlenül a diplomák halmozását jelenti, nem jelenthet nyelv tanulását, elismert certifikáció szerzését, akár egy szakma letételét.

Ha valaki jobban akar keresni,jobban élni, ahhoz mozdulni kell valamerre, nem a nemi szervet vakargatni.Fejlődni kell,képeznie kell magát az embernek.

Ha valaki, hát én jól ismerem ezt az utat.Csonka családban nőttem fel vidéken, az érettségit felnőttképzésben raktam le, a diplomát meg levelezőn.

Mégis, majdnem a KSH által mért átlagbér dupláját keresem.Igen sokan képesek lennének ugyanerre, csak hiányzik a kitartás, szorgalom.

És nem megsértődni kellene, ha valaki azt mondja, tanulj, képezd magad.Nem rosszindulatból szoktuk mondani.

dec. 23. 22:36
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
Fizikai lehetetlenség megfelelni a munkáltatók állandó, hangulatfüggően alakított igényeinek! A világ is olyan gyorsan változik, hogy mire elvégzel egy tanfolyamot, már nem keresik a szakmára az embereket, amelyikkel összefüggésben a végzettséget megszerezted. Zsákbamacska az egész és mindig is az lelsz döntő egy felvételi eljárásban, hogy ki, kinek, milyen szintű ismerőse! Nagyon ritka, hogy ez nem így van, - mert azért előfordul ilyen is! Az sem egy utolsó szempont, hogy az óra ketyegésével egyre nehezebben fogadják be az emberek az új információt, az energia is egyre hatványozottabban fogy, amit a munka melletti tanulásra képes félretenni az ember. Van az a szint is, amikor azt mondja valaki, hogy tanultam én már eleget, átadom a pályát a fiataloknak! Feleségem 39 éves koráig tanult kisebb-nagyobb megszakításokkal, - az Egyenlítőig érnek a különböző bizonyítványai, tanfolyamok elvégzését igazoló oklevelek, - még is elmehet a fenébe az összes papírjával, mert az érrendszeri betegségéből adódó csökkent munkaképesség miatt évek óta nem áll vele szóba munkáltató! Ennyit a versenyképességről!
dec. 24. 09:57
 12/14 A kérdező kommentje:

9.

Mitől szélsőséges?

A piac dönt.

A közalkalmazottak meg nem végeznek gazdaságilag mérhető tevékenységet.Gyakorlatilag a versenyszférások által előállított javakból adóztatásából élnek.

Nagyon nem ugyanaz a kettő.

Egy multinál a portás meg a titkárnő is GDP-t termel

dec. 24. 10:00
 13/14 anonim ***** válasza:
100%
Hú, azért fuss neki ennek még egyszer. Mert elég gyenge és butácska provokáció.
dec. 26. 10:53
 14/14 anonim ***** válasza:
54%
te biztos nem hallottál még a közlegelők tragédiájáról ha azt hiszed, hogy a közigazgatás nem termel GDP-t
dec. 26. 10:59
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!