Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Orbán miért nem meri bevallani...

SzocdemOliver kérdése:

Orbán miért nem meri bevallani, hogy mióta Gyurcsány felmosta vele a padlót a 2006-os miniszterelnök-jelölti vitán, azóta fél vitába szállni bárkivel is, ahol nem védheti meg őt Kövér elvtárs azzal, hogy elnémítja és megbírságolja a vitapartnerét?

Figyelt kérdés

"Orbán Viktor: Sosem fogok olyannal vitatkozni, akinek a gazdái Brüsszelben vannak"

Dobrev Klára percek alatt lerendezné egy valós, igazságos feltételekkel rendelkező nyilvános, élő politikai vitaműsorban Orbánt. Bármivel próbálkozna, Dobrev találna rajta fogást és Orbánt sarokba szorítaná.

Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció elnöke legutóbb a parlamentben szedte szét Orbánt egy zseniális hozzá intézett beszédben, de nem tudta befejezni a mondanivalóját, mert Kövér elvtárs elnémította, majd később megbírságolta milliókra.

[link]

tegnap 15:29
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
36%

"Gyurcsány felmosta vele a padlót a 2006-os miniszterelnök-jelölti vitán"

:DDDD

tegnap 15:32
 2/17 A kérdező kommentje:
Első válaszoló, ha szerinted ez nem így történt, akkor nem láttad, vagy nem is éltél akkoriban még.
tegnap 15:39
 3/17 anonim ***** válasza:
33%
EP-ben ott volt a vita, Magyar Péter semmit nem tudott kihozni belőle. Mégis hány vita kell még? Akkor nem sikerült, ismételjék meg csak azért, mert Magyar Péter meg Weber felkészületlenek voltak akkor? Magyar Péter Fülöp Attilával vitázott, szánalom, amit csinált. 3 szót nem engedett a másiknak végigmondani, s egy kérdést nem lehetett végig válaszolni, mert M.P. mikor látta, hogy zsákutca, váltott a következő témára, revolver érvelést használt, ez tankönyvi példája volt annak az érvelési hibának. Amellett, hogy összefüggéstelen érvekkel próbálta alátámasztani a dolgokat, tehát “azért nem adtak le helyes kérvényt mert nem tudom hol penészes a plafon”. Személyeskedett, katasztrófa volt, amit csinált. Az az ember vitaképtelen szellemi helyzetéből adódóan. Nem lehet így vitázni, hogy a tankönyvek által jegyzett összes érvelési hibát halmozod.
tegnap 15:39
 4/17 A kérdező kommentje:

Kit érdekel Magyar Péter? Őt egyetlen "vitapartner" volt képes legyőzni, a bunkó Menczer Tamás. Csak azért mert nagyobb nála és lekezelő módon beszélt vele, amit Magyar Péter egója nem viselt el. Magyar Péternek az a sebezhetősége, hogy ha gyengébbnek, vagy butábbnak érzi magát másnál, akkor elkezd félni és ettől a határozottsága és a magabiztossága rögtön eltűnik, a karizmájával együtt.

Emiatt küldték Menczer Tamást rá Magyar Péterre, nem véletlen, hogy Kicsinek csúfolják. Magyart ez nagyon zavarja és összezavarodik tőle.

Gyurcsányt nem lehet összezavarni ilyen egyszerű módszerekkel, nem csak a kommunikációja magabiztos, 190 cm magas férfiról beszélünk, aki rendszeresen sportol. Orbán eltörpül mellette. :DD

tegnap 15:46
 5/17 anonim ***** válasza:
40%
De igen, éltem. És felnőtt voltam már. Te?
tegnap 15:50
 6/17 anonim ***** válasza:
100%
Van erről a felmosásról felvétel? Mert mindenki emlegeti én meg még sosem láttam. Pedig borzalmasan érdekelne. Ha valaki megtenné hogy belinkeli nagyon hálás lennék! Köszönet! :)
tegnap 16:03
 7/17 anonim ***** válasza:
70%

Amit nagyon rosszul látsz, hogy miért nem vitázik. Nem azért, mert fél. Nézd meg a parlamenti vitákat, meg ha most Dobrev érdekel, akkor azt, hogy ő hogy kommunikál. Kb. előre meg tudod mondani mire mi lesz a válasz. Alacsonyak a bérek? -> Soha nem látott béremelések voltak, 20% csak idén vagy valami hasonló…

Infláció? -> Az önök által támogatott háború miatt.

Korrupció? -> Önök loptak 2006-ban.

Stb…. stb…

Én nem tudom, mégis kérdező te mit vársz egy ilyen vitától? Orbánt nem lehet megfogni, egy ócska sablonválaszt előkap a zsebéből bármire, akár a jól ismert propaganda gondolatokba beleilleszti, s nem fogod azt érezni, hogy veszített.

Ő azért nem áll ki vitázni, mert nem érdeke. Nincs mit nyerjen belőle. Amíg ő nem süllyed le az ellenzéki mitugrászok szintjére, addig ő a nagy Orbán. Nem fogja egy szintre beárazni magát senkivel. Ő a 2/3-os Orbán, Trumpnak meg Elon Musknak a haverja, Erdogannak meg Csing csang pinnek (vagy mittudomén mi a neve) tárgyalópartnere, nem akar 50-50% szituba keveredni 5%-os vagy 1/3-os kis “senkikkel”, akiknek 0 világpolitikai de még belpolitikai súlya is alig van. Mit érne vele?

Gyurcsány lehet legyőzné most is vitában, de nem ez számít. Ő kiállna vitáznu Ursulával vagy Weberrel, akikkel egy súlycsoportba árazza be magát (vagy próbálja elhitetni, hogy azon a szinten van).

Ezt nem tudom ennél érthetőbben leírni, rád bízom, hogy próbáld meg kihámozni a lényeget. De szerintem hülyeség a félelmét említeni első oknak, mikor politikai érdek sincs a vita mögött, csak ellenérdek. S nem a kimenetel miatt, hogy ki győz vagy ki nem, hanem amiatt, hogy arra a szintre emeli magát. A telex akkor is azt írná, hogy Orbán veszített, a Mandiner meg, hogy győzött, teljesen lényegtelen, mi történne ott.

tegnap 16:05
 8/17 anonim ***** válasza:

[link]

tegnap 16:11
 9/17 anonim ***** válasza:
49%
#7 Szóval te sem láttad azt a vitát. nem győzte le Orbánt. Egyszerűen hazudott. Hazudott és ez ki is derült nem sokkal utána épp gyurcsány által az őszödi beszédből hallhatóan.
tegnap 16:12
 10/17 anonim ***** válasza:
34%
lehet a kérdező nem tudja melyik a gyurcsány meg az orbán és keveri.
tegnap 16:21
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!