Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Mi az hogy a magyar háztartáso...

Mi az hogy a magyar háztartások 30% hónapról hónapra él?Mikor a bérek átlagban 13% is emelkedtek!

Figyelt kérdés
ma 13:37
 1/10 anonim ***** válasza:
70%

Hát, az nagyon gyér.

Az átlag azt jelenti, hogy a többségnek 13%-ot sem.

200 ezres fizetésnél, 226 ezer, ha átlag:D

Hát ebből aztán hatalmasakat lehet megtakarítani, mikor ezer Ft egy kg kenyér:D

ma 13:51
 2/10 anonim ***** válasza:
6%

De mi az istenre költitek a pénzt? Én a Bosch raktárban dolgozok targoncásként durván nettó 500 ezret hazaviszek cafetériával együtt.

A feleségem egy étteremben szakács megyeszékhely városban, nettó 400 ezer nagyjából a fizetése. Tökéletesen megélünk, van egy 10 éves autónk, nyáron kétszer megyünk nyaralni... karácsonyi ajándékon is törjük a fejünket mert minden rokonnak meg van kb. mindene ami tényleg szükséges, fontos.

ma 13:56
 3/10 A kérdező kommentje:

200000 Ft ért ki dolguk egy hónapot?

Egy hétre nem rossz.

ma 13:56
 4/10 anonim ***** válasza:
80%
2: Nem arról szólt a kérdés, hogy nem élnek meg a háztartások. A "hónapról hónapra" azt jelenti, hogy nem marad pénzük a hónap végén. Tehát ha mondjuk 25-én elromlik a kazán, és ki kell fizetni hirtelen 200 ezer forintot a javításra, azt nem tudják megtenni, és vagy várnak még pár napot, vagy vesznek fel hitelt.
ma 14:11
 5/10 anonim ***** válasza:
60%
Bérek forintban érkeznek. Forint értéke évente átlagosan 20%-ot csökken. Egyéb kérdés?
ma 14:32
 6/10 anonim ***** válasza:
0%

4-es értem, de arra akartam ezzel célozni, hogy nekünk havi közel 1 millióból bőven marad félretett pénzünk, úgy, hogy egy gyermeket nevelünk így is. Közel sem hónapról hónapra jövünk ki a fizetésünkből.

És akkor képzeld el a portás-őrt aki nettó 700 körül kap. (Nyilván ő 12-24 órás váltásban szokott lenni) de akkor is... ne mondja senki, hogy - még ha egyedül is él - nem tud félretenni ha akar.

ma 15:10
 7/10 anonim ***** válasza:
100%

4:

Szerinted ha holnap reálértéken megemelnék mindenki fizetését 50%-kal akkor mennyivel csökkenne azoknak a száma akik hónapról hónapra élnek?

Mert nekem van egy erős gyanúm, hogy semennyivel, mert az emberek hülyék és ha van 100 forintjuk akkor ők 110-et akarnak költeni.

Akármilyen szerény körülmények között él valaki ha tudatosan gazdálkodik az erőforrásaival akkor lesz megtakarítása.

ma 15:45
 8/10 kutyafule4 ***** válasza:
55%
Hülye lipsik kajára költik a pénzt aztán sírnak, hogy kevés. Nem kéne annyit enni!
ma 15:52
 9/10 anonim ***** válasza:
Mert a valóságban gyakorlatilag semmit nem emelkedtek a fizetések, miközben az infláció minimum 50% évente.
ma 16:36
 10/10 anonim ***** válasza:

Mi van csórók, utcát sepertek?

Aldiban dolgozok a barátnőmmel együtt, fejenként 400 ezret túlórák nélkül is megkeresünk. Tudunk belőle spórolni még úgyis, hogy a lakás hitel havi 100 ezer ft. Szerinted 700 ezerből nem jön ki a kaja + rezsi meg 1-2 apróság? :D

ma 18:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!