Mi az hogy a magyar háztartások 30% hónapról hónapra él?Mikor a bérek átlagban 13% is emelkedtek!
Hát, az nagyon gyér.
Az átlag azt jelenti, hogy a többségnek 13%-ot sem.
200 ezres fizetésnél, 226 ezer, ha átlag:D
Hát ebből aztán hatalmasakat lehet megtakarítani, mikor ezer Ft egy kg kenyér:D
De mi az istenre költitek a pénzt? Én a Bosch raktárban dolgozok targoncásként durván nettó 500 ezret hazaviszek cafetériával együtt.
A feleségem egy étteremben szakács megyeszékhely városban, nettó 400 ezer nagyjából a fizetése. Tökéletesen megélünk, van egy 10 éves autónk, nyáron kétszer megyünk nyaralni... karácsonyi ajándékon is törjük a fejünket mert minden rokonnak meg van kb. mindene ami tényleg szükséges, fontos.
200000 Ft ért ki dolguk egy hónapot?
Egy hétre nem rossz.
4-es értem, de arra akartam ezzel célozni, hogy nekünk havi közel 1 millióból bőven marad félretett pénzünk, úgy, hogy egy gyermeket nevelünk így is. Közel sem hónapról hónapra jövünk ki a fizetésünkből.
És akkor képzeld el a portás-őrt aki nettó 700 körül kap. (Nyilván ő 12-24 órás váltásban szokott lenni) de akkor is... ne mondja senki, hogy - még ha egyedül is él - nem tud félretenni ha akar.
4:
Szerinted ha holnap reálértéken megemelnék mindenki fizetését 50%-kal akkor mennyivel csökkenne azoknak a száma akik hónapról hónapra élnek?
Mert nekem van egy erős gyanúm, hogy semennyivel, mert az emberek hülyék és ha van 100 forintjuk akkor ők 110-et akarnak költeni.
Akármilyen szerény körülmények között él valaki ha tudatosan gazdálkodik az erőforrásaival akkor lesz megtakarítása.
Mi van csórók, utcát sepertek?
Aldiban dolgozok a barátnőmmel együtt, fejenként 400 ezret túlórák nélkül is megkeresünk. Tudunk belőle spórolni még úgyis, hogy a lakás hitel havi 100 ezer ft. Szerinted 700 ezerből nem jön ki a kaja + rezsi meg 1-2 apróság? :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!