Tényleg a foci a magyarság fő összetartó ereje? A határon túli magyarságot is a foci köti össze az anyaországgal?
Nekem kicsit furcsa, hogy a rendező szerint a foci még a néptáncnál is nagyobb összetartó erővel bír.
Engem már nem igazán érdekel a foci, ettől függetlenül ez a véleményem:
A néptánc magyar hagyomány, szóval elismerem a jelentőségét, de az valakit vagy érdekel, vagy nem. Engem pl. nem igazán mozgatott meg soha.
Ami a labdarúgást illeti: a vilàg talán legnépszerűbb sportja, a legjelentősebb személyei egyértelműen világsztárok (ma pl. Messi, Cristiano Ronaldo).
A magyar futballnak meg jelentős történelme van: Magyarország 2-szeres VB ezüstérmes (1938, 1954), ezen kívül EB bronzérmes (1964).
Az aranycsapat köré legendák is szövődtek, és talán nem túlzok, ha azt mondom, hogy az 50-es években a magyarok voltak a világ legjobbjai, az elvesztett berni döntő ellenére is.
Szóval ilyen sporttörténelmi háttérrel a foci tényleg jelentősebb Magyarországon, mint a néptánc.
Az #1-es vagyok, bocsánat, félreértettem a kérdést.
Ha a magyarságot összetartó erőt nézzük, az semmiképp sem a foci. Engem pl. már nem igazán érdekel, szóval tökmindegy nekem, nyer-e a válogatott vagy sem.
Nem tudom, van-e magyarságot összetartó erő. Mondjuk a magyar nyelv az lehet.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!