Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Miért van Budapesten 2017 óta...

Miért van Budapesten 2017 óta egy ilyen elnevezésű közterület? Ki(k)nek a pihent agyából pattant ki, hogy ez legyen a neve?

Figyelt kérdés
Moszkva sétány - [link]

dec. 16. 11:34
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
28%
Szabó Lőrinc szintén kommunistáról lehet könyvtárhálózat elnevezve.
dec. 16. 12:28
 12/19 A kérdező kommentje:
Frankel Leó nem volt aljas! Akik bebörtönözték a monarchia idején, azok viszont aljasok voltak!
dec. 16. 12:29
 13/19 anonim ***** válasza:
63%
*mármint Ervin. Nyilván Szabó Lőrincről inkább lehetne elnevezni a könyvtárhálózatot, mint a koszos anarchista Ervinről.
dec. 16. 12:30
 14/19 A kérdező kommentje:
dec. 16. 13:31
 15/19 anonim ***** válasza:
45%
ad #5: nem helyeslem, hogy személyekről nevezzenek el közterületet, mert aktuális politikai kurzusok igencsak eltérően ítélik meg az egyes személyeket.
dec. 16. 13:51
 16/19 A kérdező kommentje:

Nem tudom, hogy milyen politikai kurzusnak csípné a szemét Korányi Imre professzor: [link]

Vagy Ádám György professzor: [link]

dec. 16. 13:55
 17/19 anonim ***** válasza:

Nincs ennek semmilyen jelentősége!

Bepattanok egy taxiba és a Moszkva teret jelölöm meg úti célként, - mert ezt szoktam meg!

Ha elkezd nekem értetlenkedni, kiszállok, ott hagyom a fenébe és keresek egy Taxist, amelyik tudja, hogy miről beszélek!

dec. 18. 23:08
 18/19 anonim ***** válasza:

...Még csak nem is a Marx térről van, - lenne - szó!

Sokan szerintem nem is tudják, mi a mai fantázia neve!... :D

Attól, hogy éppen "menőre" átnevezek egy utcát, még nem fog senki jobban élni, nem lesz rendezettebb, tisztább, kulturáltabb egy közterület!

Ha ezt minden választási ciklusban megteszik "nagyjaink", akkor sem lesz fejlesztő hatással rá!

Nézz körül alaposabban, - hogy hány helyen találsz még "Vörös Október" - vagy ehhez hasonló - nevű utcákat. Az ott élők már felfogták, hogy az utca nevek nincsenek hatással az életük minőségére, - csak errefelé menő még ilyesmiken vergődni! Hülyeségre mindig volt, van és lesz is pénz! Falun nem foglalkoznak ilyen pitiáner b@romságokkal, - ha le van aszfaltozva az utca, van elfogadható közvilágítás, működő óvoda és egyebek!...

dec. 18. 23:14
 19/19 anonim ***** válasza:
Egy csomó olyan utca van Budapesten (is), amit valamelyik másik ország városáról, vagy épp fővárosáról neveztek el. Akkor miért pont ezzel van baj?
dec. 23. 15:25
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!