Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Jobb lenne ha Magyarországon...

Jobb lenne ha Magyarországon királyság lenne az államforma?

Figyelt kérdés
ma 19:10
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
21%
Igen, valójában mindenhol jobban működik a Földön, mint ezek a parlamentáris próbálkozások.
ma 19:11
 2/11 anonim ***** válasza:
23%
De csakis apostoli királyság!
ma 19:13
 3/11 anonim ***** válasza:
44%

2 vagyok. Ezt a királyságos dolgot amúgy a fidderek óhajtják, de csak azért hogy ne létezzen semmilyen ellenzék, vagy ellenvélemény és csak az ő köreik érvényesüljenek.

Így hadakoznak a demokrácia ellen.

Oké, hogy nem jó a demokrácia, de akkor a királyság sem lehet ám akármilyen, hanem csakis szent rendeltetésű! Nem holmi fideszes uralom!

ma 19:16
 4/11 anonim ***** válasza:
69%
Mindig lutri lenne, hogy most 50 évre egy nárcisztikus pszichopatát vagy egy tisztességes szándékú uralkodót kapunk a nyakunkba, szóval szerintem nem.
ma 19:16
 5/11 anonim ***** válasza:
7%
Lényegesen jobb.
ma 19:17
 6/11 anonim ***** válasza:
100%

1. Ugye tudod, hogy pl a brit Királyság is parlamentáris???

Így hívják: parlamentáris monarchia

Nos kb semmi lényeges különbség nincsen.

Az államfő a mi esetünkben a köztársasági elnök, a királyság esetén meg az uralkodó.

Politikai hatalma gyakorlatilag nincsen, még Horthy kormányzónak is kevés politikai hatalma volt, csak annyi azért mégis, hogy ő jelölhetett és mondathatott le kormányfőket.

Mind az angol, mind a magyar rendszerben az államfő akár uralkodó (király, királynő, de lehet lassan lehet travi is.....) megkapja a parlament által hozott törvény törvényeket, jogszabályokat, egyszer úgy dönthet, hogy visszaküldi a parlamentnek további vitára, aztán ha másodszor is visszaküldi neki a parlament ugyanúgy megszavazva, akkor alá KELL írnia, mert ahogy mondtam, politikai hatalma nincsen.

Leginkább ceremoniális szerepe van.

Ezzel szöges ellentétben van az elnöki rendszer, mint USA vagy Franciaország, ahol az elnök befolyással rendelkezik.

ma 19:21
 7/11 anonim ***** válasza:
52%
Ha én lennék a király akkor biztos.
ma 19:39
 8/11 anonim ***** válasza:
40%
Ha Péter Magyar lesz a király és Tamás az udvari bolond, akkor oké.
ma 19:44
 9/11 Dongaben ***** válasza:
Most is az van…☹️
ma 19:47
 10/11 anonim ***** válasza:

9

Hát igennn....

Tehát "...krácia" van, de nem annyira "demo", hanem akármi más "krácia".

ma 19:56
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!