Miért van az, hogy a kormány ennyire propagandája a szakmunkásélet?
Nekem legtöbb szakmunkás ismerősöm nettó 300at se kapja meg, túlóra nélkül. Talán a hegesztők keresnek jól. Én is szakmunkás vagyok a MÁVnal 280ért, haverom nettó 260at kap itt a MÁVnál. Azt még éjszakázunk is érte. MÁVnal diplomával simán nettó 450-500akat lehet keresni, Pesti igazgatóságokon 6-700 nettókat.
Miért akar az állam több szakmunkást amikor maga az állami cégek is létminimum körüli fizukat ad, maszek cégek is erre keleten.
Nekem is mellékállás kellett, hogy meg tudjak élni.
Amikor meg az ember panaszkodik a szegénységre, hogy szakmunkásként alig él meg, egyből megmondják ezért kellett volna tanulni. Pedignpont ők mondják hiányszakma biztos jövő.
Építőipari minimálbéres , zsebbe fizetős történeteket most ne vegyük ide.
Kevered a szakmunkást a betanított munkával meg a szakiskolai képzéssel.
Szakmunkás az aki szakmát tanult, vagyis az összes villanyszerelő, bolti eladó, postai dolgozó, könyvelő, ács, asztalos, klímaszerelő, vegyész, hentes és a többi. A többségük érettségizett ember. Az átlagfizetés nagyobb részben az ő fizetéseiken múlik és nem a sokkal kevesebb olyan emberen aki nagyon keveset keres vagy nagyon sokat.
A villanyszerelő is csak akkor fog jól keresni, ha magánban nyomja, alkalmazottként ott se kap többet egy betanított munkásnál.
Azért propagálja, mert senki nem akar mocskos munkát végezni.
És azt szeretnék, ha az ő buta gyerekeik lennének csak értelmiségiek, lenyomni a konkurenciát.
Pont ezért nem jó a gazdaságunk, mert sok helyen nem az alkalmas emberek ülnek, hanem aki valakinek a rokona.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!