Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » A teológiai érveket miért nem...

A teológiai érveket miért nem fogadják el az LMBTQ ellen?

Figyelt kérdés
Vagyis szépen kidolgozott mondandó, amit az ószövetségi és újszövetségi írások alapján a társadalom morális állapotának javítására használ az egyház. Vannak erről leckék, Isten elpusztította annak idején Szodomát és Gomorát, ahol ilyesmi felütötte a fejét, bár ott azt hiszem durvább volt, mert állatokkal is csinálták. Nem lenne jó, ha megismétlődne az ilyesmi.

dec. 14. 12:37
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
100%
Mások vallási szabályai amiatt korlátozni emberek csoportját olyan, mintha én akarnám mindenkinek megtiltani, hogy sütit egyen, csak azért mert én diétázok.
dec. 14. 15:06
 12/17 anonim ***** válasza:
83%

Azért, mert semmi tudományos alapja nincs.

Amikor írták a Bibliát, azért került bele ez, egyrészt, hogy legyenek bűnbakok, ha nem jut mindenkinek étel, ma is ez a retorika működik, másrészt az ókorban nem volt gumi, így hamar terjedtek a nemi betegségek, így valami ideológiát ki kellett találni, ennek megfékezésére.

Az egész egyház erre épült.

A klasszikus családmodell ideje lejárt.

Ma már el lehet válni, van aki újraházasodik, mások nem, van, akit a nagyszülő nevel fel.

Sőt ha valaki bántalmazó kapcsolatban él, segíteni kell neki, hogy ne maradjon benne, mert "csakacsalád".

Aki meg meleg és gyereket akar, az fogadhasson örökbe, legalábbis ne az legyen a kizáró ok, hogy meleg.

És főleg ne olyan nagycsaládos férfiak és nők döntsék el ezt ideológiai alapon, akik nem értenek a szpciológiához, és annyi az életfilozófiájuk, hogy dugni kell, mint a nyulak, és majd az állam ad nekem, nagy kertes házat meg autót hitelre.

Ez inkább a káros, hogy valaki azt gondolja neki joga van ezekre, csak mert gyereket vállal.

Nem az lmbtq-val és a woke-kal van baj, hanem hogy aki családos azt hiszi neki előjogok járnak.

Lassan ott tartunk, hogy majd munkát is csak az kaphat, aki gyereket csinált, mi?

dec. 14. 15:31
 13/17 Dongaben ***** válasza:
0%

A vallás ma már csak a fanatikus iszlamistáknak jön be...

Buddhizmus többeknek talán, de az sokkal inkább filozófia, mint vallás.

Ennek ugyan nincs köze a kérdéshez, de most ugrott be a csökött agyamba:

A mai film-világ tele van "Posztapokaliptikus" sorozatokkal, ahol az emberiség 90%-a kipusztult, és a maradék is egymást írtja...

Ezek a sorozatok TELE vannak homoszexuális nőkkel, férfiakkal... Na, ezt a Világnézetet nem értem... Az lenne a lényeg, hogy újra szaporodjon az emberiség egy ilyen helyzetben, de nem. Ok, hogy ez nem a valóság, de érdekes...

dec. 14. 16:12
 14/17 Alex Fly ***** válasza:
100%
De, elfogadják a teológiai érvet azok, akik abban a teológiában hisznek. A többieknek pedig semmi közük hozzá.
dec. 14. 19:43
 15/17 anonim ***** válasza:
100%
Én azt sem értem, hogy aki vallásos, azt miért érdekli, hogy ha valaki homoszexuális. Ha bűnös, akkor majd a végítéletkor megítéltetik és a pokolra kerül. Isten intézi a bűnösöket, az embereknek nincs dolga velük.
dec. 14. 20:38
 16/17 anonim ***** válasza:
84%
#16 hol pontosan?
dec. 14. 23:51
 17/17 anonim ***** válasza:

Egyrészt mert a 21.-században az állam vallásilag igenis legyen semleges,másrészt egy igazi kereszténynek (én is keresztény vágyak) el kell fogadnia hogy a melegek és transzok ugyan olyan emberi jogokal rendelkező emberek mint mi, akiket az Úr a saját jépmasára teremtett. Mivel léteznek melegek, és homoszexualutás, ez utal arra hogy az Isten mindenkit szeret,mindenkivel irgalmas. Az egyház tanításától függetlenül.

Olvass Amerikai Népszavát

dec. 19. 21:40
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!