Az embereket miért zavarja annyira egy ember halála Till gyilkosság miközben tízetrek halálával nem foglalkozik?
20.
Te vagy a 20-as a..halott!
Persze mert az ilyen típusú bűncselekményekre rendezkedett be a fidesz hogy ma jól elévüljenek!
Hány darab is volt eddig??
Szerintem az ilyen esetek mutatják be jól mennyire elavult a jogrendszerünk.
Nem is tudom volt e erre valaha is precedens, hogy 20-30 évvel később kapnak el egy gyilkost, de arra következtetek, hogy az akkori jogalkotók ezzel nem számoltak.
Pár évtizede még DNS vizsgálat sem volt, így ha valakire nem tudtak rábizonyítani időben valamit, azt később sem nagyon.
Valamiért úgy érzem a jogalkotás le van maradva az adott kortól.
Lásd pl AI.
Már X ideje jelen van a világban de a jogászoknak csak most kezd derengeni, hogy milyen hátulütői lehetnek ennek és csak most hoznak világszerte törvényeket.
Mondjuk nekem az is fura, hogy sok dolog, pl adócsalás is elévülhet, tehát ha sokáig nem bukik le valaki, akkor büntetlenül megkárosíthat másokat.
Ezzel egyetértek, utólag ne lehessen megváltoztatni, ettől még megteszik.
Lásd leszázalékolt emberek felülvizsgálata, emberektől szerzett jogot vettek el.
Most ugye a népharag miatt kapálóznak, hogy lehetne jogilag elítélni, nyilván ez jobb, mint kiállni és azt mondani, hogy egy kalap xar a jogrendszerünk, ugyanúgy, mint az oktatás, elavult.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!