Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Szerintetek reális, hogy...

Szerintetek reális, hogy 2024-ben az éves infláció 3,7%?

Figyelt kérdés
Nekem valahogy nem annyinak tűnik.
dec. 13. 14:48
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
0%

"nem titkolták el a 2022. évben sem, hogy rendkívül magas volt"

Hát én másképp emlékszem, akkoriban azt hazudták, hogy infláció nem létezik, a németek megfagytak, az oroszok 2 hét alatt Kijevben lesznek és kanyarban előzünk.

dec. 13. 15:37
 12/19 anonim ***** válasza:

#9 Az ingatlanok ára nincs és soha nem is volt benne az infláció mértékének meghatározásába, más országokban sem. Mivel ingatlant nem veszel rendszeresen. Erről a linkről le tudod tölteni a "Reprezentánsok" excel tábláját, abban láthatod milyen termékek, szolgáltatások vannak benne az inflációs kosárban.

[link]

dec. 13. 15:40
 13/19 anonim ***** válasza:
#11 Az, hogy te mire emlékszel az a te memóriádat és fantáziádat mutatja meg és nem a valóságot. Konkrétan betettem a linket ahol ott szerepel a KSH oldalán a 2022-es adat és azt nem utólag tették oda hanem amikor 2022 decembere letelt.
dec. 13. 15:42
 14/19 anonim ***** válasza:

"átlagember leginkább élélmiszert vesz"

nem.

az átlagember kiadásainak fontos része az élelmiszer, de messze nem leginkább. egy csomó pénzt elkölt sok minden másra is, pl. lakhatás, ruházkodás, közlekedés, telefon, internet, kábeltévé stb., de az élelmiszer az olyan, amiről (vásárlási szokástól függ ugyan, de) majdhogynem napi szintű tapasztalata van és ezért az a feltűnő.

más dolgok esetében vagy nem folyamatos az áremelkedés (pl. telefonszámla, közüzem), hanem ugrásszerű, így az első sokk után úgy tűnik, hogy már régen nem emelkedett, vagy túl ritkán használja ahhoz, hogy egy akár kétszámjegyű emelkedés is feltünjön. (pl. ha fél éve valami 1000 forint volt, most meg 1200, az 20% emelkedés, de nem biztos, hogy emlékszel mennyi volt...)

dec. 13. 15:44
 15/19 anonim ***** válasza:
A novemberi infláció a 3,7 % a KSH szerint nem pedig az éves
dec. 13. 15:45
 16/19 anonim ***** válasza:
0%

"Az, hogy te mire emlékszel az a te memóriádat és fantáziádat mutatja"

Érdekes, a fideszesek memóriája elég rövid a fantáziájuk meg elég nagy, ezért nem emlékeznek arra mi hazudik a gazdijuk.

dec. 13. 16:00
 17/19 anonim ***** válasza:
Szerintem elgépelted a tizedes vesszőt, - mert lényegesen magasabb az infláció, mint 3,7 %!
dec. 13. 16:03
 18/19 anonim ***** válasza:
100%
9: én például életem során pont tízszer annyi versenybiciklit vettem, mint lakást :D
dec. 13. 20:15
 19/19 anonim ***** válasza:
Azzal akarják az inflációt csökkenteni, hogy inflációkövető adókat vezetnek be. Ezzel pedig pont nő az infláció, mert a megnövekedett adókat a cégek ráterhelik a vásárlókra.
dec. 18. 06:08
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!