97%-ban hazudik a Telex?
Mármint ennek a cikknek a címében:
"November vége óta nem fizet az állam a gyógyszertáraknak a tb-támogatott gyógyszerek után"
(A cím alapján azt gondoltam, hogy nem fizet az állam a patikáknak, de a hírt elolvasva én úgy értem, hogy csak pár patikának nem fizetett időben: "a közforgalmi gyógyszertárak 3 százaléka még a november végi pénzt sem kapta meg". Azért ez nagyon nem ugyanaz, de lehet csak az én szövegértésem gyenge ma reggel.)
Legrosszabb esetben is clickbait, ferdítő a cím, de nem hamis.
Mint a te kérdésed címe és leíró része közötti ferdítés. Köszönjük az élő példát.
Origót nem olvasok, fuj. De a Telex ne nézzen már engem Origo olvasónak...
Az egészségügyi rendszer hibáira vagyok a legérzékenyebb, egyből kattintok.
De gondolom ismeritek a farkast kiáltó juhász meséjét.*
Pár clickbait után már nem fogom elhinni a legfelháborítóbb címet sem.
(Legalábbis nem a Telexnek.)
* [link]
Kérdező, te eddig barlangban éltél? Mivel gyakorlatilag már nincs nyomtatott sajtó, amiért fizetnek, MINDEN hírportál ebből él. Minél hangzatosabb címekkel rávenni az embert a kattintásra. Gyakorlott netező ezt màr tökéletesen tudja szűrni.
Ezen már csak az együgyű ember lepődik meg.
Minden oldalon clickbait címek vannak, mert a megjelenítések alapján jön a pénz. A tartalomnak sok esetben köze sincs a címhez.
Sajnos egyre jobban ebbe az irányba megy minden oldal.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!