Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Miért hiszi azt egy átlagember...

Miért hiszi azt egy átlagember, hogy a kormányzat épp róla fog adatot gyűjteni?

Figyelt kérdés
Sokak szerint a bankkártyát megfigyelik, ezért kell a készpénz. Ez a valóságban úgy működik, hogy megveszel valamit, ami két nap után tönkremegy, majd mindenki széttártja a kezét, hogy ez van. Bejelented a vállalkozást a kormányhivatalnál, majd 1 hónap várakozás után információt kérve jön a levél. Persze az az információ benne volt a levélben, ha elolvasták volna. Ekkora szakértelem hiány mellett ki figyelne meg kit? :)
dec. 10. 09:11
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
15%

10: Mégis miért terjesztenének ilyet??? Te nem érted. Nem vagy annyira fontos a kormánynak, a titkosszolgálati szerveznek, hogy bármit is terjesszenek rólad. Ráadásul ilyen hülyeségeket. Egy normális embert nem lehet zavarba se hozni azzal, hogy nem tud elkészíteni egy rántottát vagy hogy milyen márkás, nem márkás ruhákban jár.

A főnök meg én vagyok, úgyhogy én döntöm el, hogy hogyan osztom be az időmet.

dec. 10. 11:22
 12/15 anonim ***** válasza:
19%

Azért hiszi azt egy átlagember, hogy a kormányzat épp róla fog adatot gyűjteni, mert

1. az összes ilyen témájú játékfimben az történik.

2. mert az összes konteós videóban ezt sujkolják

3. mert az átlagembernek az a meggyőződése, hogy mindíg hazudnak neki és ha az ellenkezőjét állítják akkor biztosan igaz.

4. Már Deutsch Tompika anyukáját is megfigyelték 30 évvel ezelőtt és Józsi is mondta kocsmában.

Hirtelen ezek jutottak az eszembe.

dec. 10. 11:40
 13/15 anonim ***** válasza:
77%
Nem fog, hanem már gyűjt. De általában az egyes emberek csak mint a statisztika anonim egységei kerülnek feldolgozásra. Kivéve, ha valamiért mint egyén is érdekes lehet, a munkája, tevékenysége alapján. Pl. az újságírókat és elenzékiként politizálókat megfigyelték, azaz most is biztos, hogy figyelik.
dec. 10. 11:48
 14/15 anonim ***** válasza:

Az adatgyűjtést ne úgy képzeld el, hogy elő emberek nézik, és elemzik ki az adataidat.

Algoritmusok teszik ezt folyamatosan és automatikusan, és algoritmusok is értékelik ki. Innentől csak kapacitás kérdése.

És igen, a kormányzat minden egyes emberről minél többet tudni akar.

dec. 10. 18:09
 15/15 anonim ***** válasza:

Én nem hiszem azt.

Lehet, kicsit paranoiások, mert sokat vannak egyedül. Mikor velem előfordul, hogy kicsit elmagányosodom, kezdek elég fura dolgokat beképzelni másokról velem kapcsolatban. Szerintem ez természetes. Bekattan az ember ilyenkor.

jan. 24. 23:47
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!