Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Ha egy olyan helyzet alakulna...

Ha egy olyan helyzet alakulna ki, hogy a Kelet és a Nyugat is támogatna minket Kárpátalja visszacsatolásában, te élnél vele vagy félnél szembe kerülni az ukrán nacionalizmussal?

Figyelt kérdés

Tehát tegyük fel elméletben, hogy egy hosszú háborúskodás után a világpolitika egy olyan helyzetbe kerülne, hogy Oroszország és a NATO is támogatná azt, hogy Kárpátalját visszacsatolják Magyarországhoz. Sőt, még pénzt is adna külön Brüsszel azért, hogy felfejlesszük a régiót országos átlag szintre, tehát nem kellene pénzt elvonni a fejlesztésére sehonnan. Tehát külső akadály nem lenne, egyedül az ukránok nacionalizmusától, bosszújától tarthatnánk hosszú távon.

Te mit támogatnál egy ilyen esetben? Vegyük vissza ami valaha a magyar Szent Korona része volt, vagy félnél az ukriktól, hogy alkalom adtán szétrúgják a p1csánkat egy ilyen lépésért?

dec. 9. 23:31
A kérdező szavazást indított:
Ebben az esetben Kárpátalja visszaszerzését támogatnám.
Ebben az esetben sem állnék ki Kárpátalja visszaszerzéséért. Az ukrán nacionalizmussal nem mernék szembe kerülni.
17 szavazat
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
41%
Nem lesz ilyen helyzet.
dec. 9. 23:45
 2/13 anonim ***** válasza:
Ha felmerülne egy ilyen szcenárió, akkor szerintem nem lenne akkora fenyegetés az orkrán sovinizmus, mert le lenne törve a szarvuk alaposan. Esetleg ilyen szeparatista villongások előfordulhatnának, amitől tartani kellene. (Persze csak elméleti alapon, mert a nyugatnak és a ruszkiknak sem érdeke az, hogy Kárpátalját visszacsatolják Magyarországhoz, így ennek a realitása 0.)
dec. 9. 23:53
 3/13 anonim ***** válasza:

"

Az 1991-es kárpátaljai népszavazás valóban az autonómia mellett döntött, az Ukrajna feldarabolását célzó orosz törekvések miatt azonban az autonómiatörekvések politikailag meghaladottá váltak. "

[link]

dec. 10. 00:58
 4/13 anonim ***** válasza:
87%
Én inkább egy független Kárpátalját támogatnék, amely később lehet EU vagy NATO tag is. Ezt talán még lenyelnék az oroszok. Nem kell az országba egymillió ruszin, ukrán meg orosz.
dec. 10. 01:23
 5/13 2*Sü ***** válasza:
100%

(A NATO aligha támogathatná, lévén az egy védelmi szövetség. Maximum a NATO tagországai külön-külön.)

Kárpátalja népességének 2001-ben is csak a 12%-a volt magyar. A háború óta elég sokan el is menekültek. Az erővel való visszacsatolásnak egy erős elszakadási törekvés lenne a következménye az ott élő ukránoktól.

Én nem is az ukránoktól tartanék. Az is erős szempont persze, de sokkal fontosabb az oroszok meg a nyugati országok támogatásánál, hogy a környező országok támogatnák-e. Mert ha nem, azzal csak az erdélyi, felvidéki magyaroknak lesz csak rossz.

De én is azt gondolom, hogy a felvetés eléggé sci-fi.

dec. 10. 02:32
 6/13 anonim ***** válasza:
41%

Szándékosan összemosol két olyan körülményt, amelyeknek semmi közük egymáshoz, - és ez ebben a formában nyílt provokáció!

Nem támogatom a területi kombinatórikádat és ennek semmi köze nacionalizmushoz. Nem kellene provokálni az embereket, az meg már csak a hab a tortán, hogy semmi szüksége Magyarországnak még egy púpra, miközben annak a jelenlegi Magyarország lakosságának sem képes az ország vezetése stabilitást, jólétet biztosítani! El kellene már engedni az agyrémedet!

dec. 10. 03:16
 7/13 anonim ***** válasza:
37%
6: Magyarországon soha nem volt ilyen magas a jólét és stabilitás, mint mostanság.
dec. 10. 03:36
 8/13 anonim ***** válasza:
76%
Te valamilyen alternatív valóságban élsz?
dec. 10. 04:56
 9/13 anonim ***** válasza:
Utolsó vagyok. A 7-esnek céloztam...
dec. 10. 04:57
 10/13 anonim ***** válasza:
Szerintem jobb lenne nekik ha autonóm terület maradnának addig, amíg komcsi elvtársainktól, azok leszármazotaitól, haverjaiktól akik szeretnek maffiózó szerepben tetszelegni meg nem szabadulunk. Vagy ők is csak komcsi elvtársak, ivadékai, maffiózó cimborái rabszolgáí lesznek. Ne akarjatok ide csatlakozni. Egy olyan sötét néphez amelyik a rendszernek hazudott váltásnál hagyta magát mevezetni a komcsiknak.
dec. 10. 05:47
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!