Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Olyan nehéz félre tenni? Ma??...

Olyan nehéz félre tenni? Ma??? Havi 250000 ft félre tenni ALAP.

Figyelt kérdés
[link]
dec. 9. 17:04
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
93%

Ha mindenkinek 2-szer többet érne a fizetése, mint amennyit most ér akkor is kb. ugyanennyien nem tudnának megtakarítani.

Egyszerűen a többség hülye a pénzügyekhez és tök mindegy mennyi a fizetése ő úgy érzi, hogy neki azt el kell költenie az utolsó forintig.

Pár éve volt ilyen cikk, hogy a leggazdagabb 1 millió magyar 40%-a nem tud egy hirtelen jött kiadást fedezni. Most náluk a lehetőség hiányzik vagy az ész? Ha a jól keresők között ennyi a hülye akik valószínűleg egyetemet végeztek, vállalkoznak akkor mennyi lehet az átlag gyári melós között?

dec. 9. 17:37
 12/16 anonim ***** válasza:
61%
Az átlag ráélbérek mellett nehéz megtakarítani 250 ezret. De egyébként nem is ez a gond, hanem hogy 250 ezer nem elég semmire, egy teljesen jelentéktelen összeg. Mire takarítod azt meg? Többet kell megtakarítani kb akármihez, ami hosszabb időintervallum, ergó amíg kispórolsz többet addig van infláció is, meg itt-ott nagyobb adóteher. Kb megkérdezheted magadtól hogy élsz vagy spórolsz? Melyiknek van több értelme?
dec. 9. 18:15
 13/16 anonim ***** válasza:

Ezen sokat gondolkodok én is, hogy mi a valódi ebben a kérdésben? Azt látom, hogy rengeteg ember dohányzik, iszik, egyéb negatív tevékenységet folytat és amikor rákérdezek, hogy "Miért, hogyan?", akkor mindenki meg tudja realizálni, hogy ez neki miért kell. Abba 0% gondol bele, hogy az így elb*tt pénzt esetleg lehetne félretenni.

Szerintem részben ez is az okok egyik forrása, nem csak a drágaság miatti "Én nem tudok spórolni..." szöveg.

dec. 9. 19:29
 14/16 anonim ***** válasza:

12

Amikor folyton azt hallod, hogy a bankok csődbe fognak menni, a számlákat zárolni fogják. Stb.

Énnekem van egy kis megtakarítottam, el is vagyok, mint a befőtt, napról-napra, hónapról-hónapra, de mégis féltem azt a pár százezret, kb 1 milliót...

dec. 9. 22:17
 15/16 anonim ***** válasza:
Tehát egyszerűen úgy érzem, hogy nincs biztonságban a pénzem. Ezért inkább elköltöm.
dec. 9. 22:18
 16/16 anonim ***** válasza:

Hát ha 250-et nem is, de azért 150 összejön

385 000 Ft/hó a bérem + 20 ezer szép kártya + a havi vármegye bérletet is fizeti a munkáltatóm

Ebből fixen 150 000 ezer az albi. A kaja és egyéb 85 ezer meg persze 20 ezer szépkártyával tudok a munkahelyemen kajálni...

Viszont ennél sokkal többet is meg fogok takarítani, mivel a fizetésem csak pályakezdő bér.

Mondjuk én egy elég sóher családból jöttem és belőlem is egy fukar ember lett, de így legalább nem okoz gondot megvenni egy drága dolgot úgy hogy utána bőven maradjon még pénzem.

dec. 18. 11:45
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!